23948sdkhjf

Varebiler med køb fra internettet skaber trængsel og kø på vejene

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Antallet af varebiler, der fragter pakker, stiger markant i disse år

Internethandlen er i stadig fremgang, og det samme er antallet af varebiler, der transporterer internetkøbene.

- I de senere år er internethandlen begyndt at fylde voldsomt meget i vores transport. Det betyder også, at vi ser rigtig meget mere transport i form af varebiler, siger Michael Svane, branchedirektør i organisationen Dansk Industri til DR Nordjylland.

Daglig leveres der i Danmark 430.000 pakker, der er købt på internettet, og de pakker fragtes af cirka 13.000 varebiler, oplyser Dansk Industri.

- Jeg tror, at alle, der kører i og omkring de store byer, vil opleve rigtig mange varebiler og mindre lastbiler, siger Michael Svane.

Og der er meget mere pakketrafik i vente, siger direktør Per Imer fra Coolrunner, Skandinaviens største fragtportal, der har hovedsæde i Aalborg. Virksomheden hjælper 220.000 privatpersoner og 10.000 webshops med at få sendt pakker ud til kunderne.

- Jeg tror, vi kommer til at kigge ind i en fremtid, hvor en almindelig familie vil komme til at modtage 200 leveringer om året, siger Per Imer.

Dansk Industri anslår, at internethandlens andel af godstransporten vil stige fra to til fem procent inden for de kommende fem år.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.104