23948sdkhjf

DLG får logistikcenter i Taulov

PFA og ADP opfører 28.000 m2 logistikcenter for DLG i Fredericia

Danmarks største grovvarekoncern DLG samler sine lager- og distributionsaktiviteter i et nyt logistikcenter på 28.000 kvadratmeter i Taulov Dry Port kun fem km. fra hovedsædet i Fredericia. 

Logistikcenteret til sække- og pallevarer opføres og finansieres i et joint venture af pensionsselskabet PFA og havneselskabet ADP - med DLG som lejer. 

Investeringen i et nyt logistikcenter er en del af PFA og ADP’s strategi om at udvikle logistikejendomme i Taulov Dry Port, som ligger centralt placeret i forhold til motorveje, havn og jernbane. 

PFA og ADP indgik i 2017 et joint-venture, hvor de to i fællesskab de næste 10 år vil investere op til to milliarder kroner i at udvikle Taulov Dry Port.

Strategisk vigtigt projekt 
- Byggeriet af DLG´s logistikcenter er et vigtigt projekt for Taulov Dry Port, forklarer Michael Bruhn, Ejendomsdirektør i PFA. 

- Investeringen er en del af vores strategi om at komme tidligt ind i større projekter inden for logistikejendomme. De internationale trends går mod multifunktionelle transportcentre i centrale knudepunkter. Vi tror på, at investeringen vil være meget positiv for DLG og for udviklingen i Fredericia. Samtidig vil den bidrage til attraktive afkast til vores pensionskunder, siger Michael Bruhn.

Optimering af supply kæden 
DLG har i mange år ønsket at samle sine aktiviteter centralt i Jylland. 

- I øjeblikket distribuerer vi sække- og pallevarer til vores landmandskunder fra mange forskellige lokationer. Ved at samle dette i Taulov kan vi tilbyde en bedre service til vores ejere og kunder og samlet set optimere vores forretning og reducere omkostningerne, siger Vagn Hundebøll, vicekoncerndirektør i DLG. 

- Det nye distributionscenter gør Taulov til et vigtigt knudepunkt for os. Vores lageraktiviteter får en central beliggenhed i Danmark i forhold til motorvejsnettet og Fredericia Havn. 

- Det giver os de bedste forudsætninger for på sigt at koble import- og eksport af grovvareprodukter med lagerfaciliteter og videredistribution til vores kunder. 

- Det bliver en sammenhængende logistikkæde, der betyder, at vi kan give vores kunder en endnu bedre service og effektiv logistik. Det er vigtig for vores konkurrenceevne

Kobling af havn og dry port 
DLG’s konsolidering af lager- og distributionsaktiviteter i Taulov Dry Port vil styrke områdets position som knudepunkt for den danske grovvarebranche. 

- Vi ser frem til at opføre et moderne og fremtidssikret logistikcenter for én af Europas største landbrugsvirksomheder, siger Nils Skeby, CEO i ADP. 

- Vi forventer, at det på sigt vil skabe en positiv udvikling for import og eksport af korn og foderstoffer via Fredericia Havn, som i forvejen er én af Danmarks største havne for den danske grovvaresektor.

Logistikcentret bliver stort 
Logistikcenteret bliver på 28.000 kvadratmeter og vil indeholde flere lagerhaller og en silo til at opbevare tørvarer. 

Byggeriet forventes at gå i gang her i løbet af efteråret 2018. Det skulle gerne stå færdigt til foråret 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312