23948sdkhjf

Ny konkurrence for chauffører

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Scania Driver Competition afløser Young European Truck Driver. Nu er der ingen aldersbegrænsning.

Scania inviterer lastbilchauffører uanset alder til at vise deres evner bag rattet og dyste mod andre chauffører i Scania Driver Competition 2018-2019. Med start allerede i år på visse markeder er målet at tiltrække deltagere fra mere end 30 europæiske lande i kampen om den imponerende førstepræmie - en splinterny Scania lastbil. 

De regionale og nationale runder med praktiske tests gennemføres i løbet af dette efterår og næste forår. 

- Vi arbejder målrettet på at levere bæredygtige transportløsninger, og her er chaufførens rolle meget vigtig, siger senior vice president Erik Ljungberg, der er chef for Corporate Relations i Scania. 

- Vi betragter chaufføren som det vigtigste aktiv med hensyn til økonomi, miljø og sikkerhed. Derfor har vi altid stræbt efter at arrangere chaufførkonkurrencer, der fokuserer på de kompetencer, der er vigtige for transporterhvervet. 

Der er fire fokusområderne for Scania Driver Competition. Det er: 
* miljø, 
* sikkerhed, 
* brændstoføkonomi og 
* at tiltrække de næste generationer lastbilchauffører til erhvervet.

Ingen aldersgrænse 
I den nye udgave af Scania Driver Competition er den hidtidige aldersgrænse på 35 år blevet fjernet, så Scania byder nu alle chauffører uanset alder velkommen i konkurrencen. 

En anden nyhed er, at chaufførerne nu kan kvalificere sig til konkurrencen ved at vise deres evner over tid ved hjælp af registrering af deres kørestil gennem Scanias Fleet Management Services (FMS). Dette gælder for virksomheder, der har GPS-pakke samt coachede chauffører.

Økonomisk kørsel 
For alle deltagere handler det om at vise deres evner inden for defensiv og brændstoføkonomisk kørsel, kontrol af køretøjet, lastsikring samt brandbekæmpelse og førstehjælp. De skal også vise deres værd ved forskellige manøvreprøver som præcisionskørsel, forlæns og baglæns slalomkørsel samt en ny vandudfordring. 

- Disse udfordringer er svære selv for meget erfarne lastbilchauffører. Scania vil belønne præcision og god dømmekraft frem for hastighed, og konkurrencerne vil især handle om at præstere på et konstant, højt niveau, fastslår Erik Ljungberg.

Han siger også, at discipliner som brændstoføkonomi, sikkerhed og manøvreevne skal den kommende vinder kunne mestre. 

Tilmelding via FMS kan ske allerede nu og frem til den 18. november 2018. For chauffører der ikke er tilmeldt FMS starter tilmeldingen den 1. december 2018 og er åben frem til 31. januar 2019. 

Den europæiske finale i Scania Driver Competition vil blive afviklet i Södertälje i Sverige den 25. maj 2019.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.121