23948sdkhjf

Hvem tjener mest i pakke- og kurerbranchen?

| Af Anders Svensmark Sørensen | Tip redaktionen om en historie

Pakke- og kurerselskaberne flytter i højere grad penge fra pakker til bundlinje.

Branchen leverede sidste år den højeste omsætningsvækst i de fem år, Transportmagasinets branchenanalyse strækker sig over. Bruttofortjenesten slog også rekord i analyseperioden, hvilket underbygger fortællingen om et sigende aktivitetsniveau. Bundlinjerne blev gennemsnitligt forbedret med over 13 procent sidste år. Det er andet år i træk, at indtjeningen stiger.

Se de 19 største post- og kurerselskabers tal for bruttofortjeneste, driftsresultat, resultat før skat, egenkapital, antal ansatte, afkastningsgrad, overskudsgrad* og omsætning* herunder.

For flere tal og analyser se hele udgivelsen: Transportbranchens Top 100

Bemærk! Listen er baseret på de virksomheder, der indgår i Transportmagasinets Top 100-udgivelse. Det drejer sig om de største og mest toneangivende vognmænd, post/kurer-firmaer, flyttevirksomheder og speditører. Der kan være virksomheder, der ikke er med i brancheanalyserne, men som har et resultat før skat, der kvalificerer dem til listen. Listen er opdateret den 16. november 2018

Savner du en virksomhed på listen, må du endelig ikke tøve med at kontakte analysechef Casper Bæhr på cab@nordiskemedier.dk 

Noter

Analysen er foretaget af 19 pakke- og kurerselskaber med mere end 20 ansatte.
*8 af de 19 virksomheder oplyser omsætning – blandt dem er Post Danmark og TNT Danmark sorteret fra.
Post Danmark holdes ude af den kvantitative analyse, da selskabet år for år leverer ekstraordinære store underskud, der ikke udtrykker driftsudviklingen i branchen; se eventuelt afsnittet ”Post Danmark”.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.114