23948sdkhjf

Transportbranchen tager ministre under kærlig behandling

I morgen fredag skal to af VLAK-regeringens ministre mødes med repræsentanter fra transportbranchen, hvor de skal drøfte Kurt Beier-sagen – og de kan se frem til at komme i skole, skriver Børsen.

 Selvom Folketinget i starten af måneden vedtog et beslutningsforslag om strammere kontrol med ulovlig kørsel og bedre håndhævelse af EU-regler, så skal beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og transportminister Ole Birk Olesen (LA) ikke regne med stormende bifald på mødet.

Iblandt repræsentanterne fra branchen tæller Dansk Industri, 3F og DTL samt ITD. iSær DTL har nogle udvalgte ord til politikerne.

- Det vælter ind over grænsen hver dag med udenlandske lavtlønschauffører. Politikerne taler om ulovlig kørsel, men det helt store problem er den systematiske brug af de regler, der tillader tredjelandskørsel og lavtlønschauffører – som er det, der skaber de her sager. Og der kan vi simpelthen ikke sidde og vente på, at forbrugerne og detailhandlen tvinger transportørerne til at opføre sig ordentligt. Vi har også brug for, at politikerne slås for vores sag, siger Erik Østergaard, direktør for DTL, til Børsen.

Jan Villadsen fra 3F har også er klart budskab med til mødet: Kurt Beier-sagen er ikke en enlig svale. 3F vil nu satse endnu hårdere på at afdække sådanne forhold andre steder i branchen, forsikrer han overfor Børsen. Derudover opfordrer han til, at der nedsættes en arbejdsgruppe med eksperter fra organisationerne, der kan komme med konkrete løsninger på problemerne.

Artiklen er en del af temaet Kurt Beier-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063