23948sdkhjf

Nu bliver filippinerne fyret

Det omstridte vognmandsfirma Kurt Beier Transport er ved at skille sig af med filippinere i flere lande

Op til 40 filippinske lastvognschauffører er strandet i uvished i byen Koszalin i det nordlige Polen. Det skriver Fagbladet 3F i samarbejde med TV 2.

Chaufførerne er alle udstyret med en kontrakt med den danske vognmandsvirksomhed Kurt Beiers polske datterselskab HBT Internationale Transport, men den er netop blevet annulleret.

Filippinerne har siddet i venteposition i tre huse i Koszalin i tre uger, og onsdag i denne uge fik de besked på, at de er fyret med to ugers varsel.

I deres kontrakt, som Fagbladet 3F har set, og som TV 2 er i besiddelse af, står der ellers, at kontrakten kun kan opsiges ved fravær eller grov misligholdelse.

Fagbladet 3F kan søndag fortælle, at filippinske lastbilchauffører, der kører for Kurt Beier Transport, nu bliver kaldt hjem fra hele Europa til Padborg, hvor de får besked på at stige ud af lastbilen og vente på at blive kørt til Kurt Beier Transports datterselskab i Polen i minibus.

Andre 24 filippinere, der også kører for Kurt Beier Transport, er steget ud af deres lastvogne i Tyskland, hvor en tysk menneskerettighedsorganisation hjælper dem.

Kurt Beier Transports forsøg på at skille sig af med de mange filippinere kommer, efter politiet i starten af november begyndte at efterforske Kurt Beier Transport for mistanke om menneskehandel. Det danske Center mod Menneskehandel har allerede fastslået, at 22 filippinere og fire srilankanere, der boede i en slumlignende baraklejr i Padborg, er blevet udsat for menneskehandel til tvangsarbejde af det danske vognmandsfirma.

Det fremgår af filippinernes kontrakt med den danske vognmandsvirksomheds polske datterselskab, at de er blevet lovet en løn på 1060 euro, svarende til 8000 kroner, om måneden.

Det er langt, langt under den gennemsnitlige overenskomstmæssige løn for en dansk lastvognschauffør, som ligger på omkring 26.-32.000 kroner om måneden.

Fagbladet 3F har været i kontakt med polske repræsentanter for HBT Internationale Transport, som forsikrer, at de strandede filippinere i Polen vil blive tilbudt nye job.

De nødstedte filippinere i Koszalin er i kontakt med den filippinske ambassade i Polen, som prøver at rådgive dem.

Karsten Beier, direktør i Kurt Beier Transport, ønsker ikke at kommentere sagen over for Fagbladet 3F, men i en udtalelse til TV 2 begrunder Karsten Beier fyringerne med manglende arbejde til chaufførerne.

Kilde: Fagbladet 3F

Artiklen er en del af temaet Kurt Beier-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109