23948sdkhjf

Dania Trucking ser stort potentiale i kunstig intelligens

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

På spotrate.dk kan transportkøbere online booke eksportkørsel til spotpris. Dania Trucking A/S står bag den digitale platform, og det er bare begyndelsen på en udvikling, som vil blive stærkere i de kommende år. Det skriver ATL på sin hjemmeside.

– Hvis vi ser på Convoy (amerikansk firma, red.), er fragthandelsplatforme på nettet langtfra et nyt begreb, om end det ikke er noget, der er slået helt igennem. Men der ligger et stort potentiale i platforme, der samler volumen, gør det nemt at handle og springer mellemmanden over, siger direktør Anders Bahn Christiansen og fortsætter:

– Der er i det hele taget et kæmpe potentiale i dataoptimering alene i den måde, hvorpå der udveksles information imellem de mange parter, som tager del i en transport. Kan man både få optimeret informationsudvekslingen og måden at handle på, må der være en kæmpe gevinst.

Anders Bahn Christiansen forventer til gengæld ikke, at de førerløse lastbiler er på vej ud på vejnettet i nær fremtid. Han peger på, at der allerede er udviklet en række værktøjer som automatisk nødbremsesystem og sporassistenter, men at disse værktøjer "kun" assisterer en chauffør, der endnu ikke kan slippe rattet.

– I løbet af de kommende år tror jeg, at vi vil nå et nyt niveau af værktøjer, som delvist kan automatisere kørslen, men den næste udfordring bliver at tilpasse vejforholdene. Dertil er der en lang række juridiske udfordringer omkring for eksempel ansvar ved ulykker. Jeg tvivler stærkt på, at man får førerløse lastbiler at se i min tid, vurderer Anders Bahn Christiansen.

Anders Bahn Christiansen oplever, at transportbranchen er godt i gang med at ruste sig til fremtiden, og hos Dania Trucking A/S har de også flere nye elementer på vej.

– Vi har selv et kæmpe spild i vores produktion ved ventetid blandt andet på terminaler og i trafikkøer. Det forsøger vi at optimere ved at køre last i position, når der er mindre tryk på terminalerne, og ved at køre byttesystemer om aftenen, hvor der er mindre pres på vejene.

 – Vi har desværre endnu ikke fundet et standardsystem, men når nogen står klar med et, så skal jeg være blandt de første kunder til at lægge en ordre på det, siger han.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.112