23948sdkhjf

Vækst i fladt marked

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Virksomhederne leaser som aldrig før

Omsætningen i leasingbranchen er de seneste fem år galoperet afsted. I både 2016 og 2017 nåede den over 45 milliarder kroner i årligt nysalg.

Nu er udviklingen stagneret. Nysalget har i de første tre kvartaler af 2018 ligget på samme niveau som i 2017. Det viser en ny opgørelse fra Spar Nord Leasing.Selv om udviklingen på leasingmarkedet har stabiliseret sig, fortsætter Spar Nord Leasing med at skabe fremgang. Væksten i nysalget lå i 2017 på over 20 procent, og den nærmer sig nu 30 procent efter årets tre første kvartaler.

Branchekendte kundechefer
Ifølge Jens Peter Madsen, der er direktør i Spar Nord Leasing, skyldes fremgangen korte beslutningsveje og tætte kunderelationer.

- Det er vigtigt for os at have branchekendte kundechefer, som kender de overordnede typer af materiel og dermed kan tilbyde kunderne en god dialog med kvalificeret sparring og forståelse af deres forretning.

- Det er den bedste baggrund for at kunne finde frem til den rigtige finansieringsløsning for den enkelte virksomhed, siger han.

- Derudover er det vigtigt, at vi har nogle korte beslutningsveje, så kunderne kan få et klart svar med det samme. Endelig skal de opleve en god service i hele leasingkontraktens løbetid.

- Det sikrer vi med et fast team bestående af en kundechef og en salgsassistent, som er tilknyttet kunderne.

Ifølge Jens Peter Madsen skyldes den stagnerende udvikling i branchen generelt et efterslæb fra Finanskrisen, som efterhånden er blevet indhentet.

Et "opsparet" behov
- Efter Finanskrisen var der et efterslæb på investeringsområdet i virksomhederne og dermed også et ’opsparet’ behov for leasing - som skulle indhentes.

- Aktuelt er der som bekendt ikke den helt store vækst i samfundet og dermed heller ikke den helt store investeringslyst i virksomhederne. Det vidner pengeinstitutternes stagnerende udlån også om.

- Vi skal samtidig huske, at nysalget på leasingområdet i dag er langt højere end før finanskrisen. Så selv om det generelt ikke er vokset det seneste år, ligger det stadig på et meget højt niveau.

Holdningsskift med fremgang
Det er især kerneområderne transport-, entreprenør-, landbrugs- og industriudstyr, som Spar Nord Leasing tilbyder finansiering indenfor. Ifølge Jens Peter Madsen skyldes de seneste års fremgang på kerneområderne også et holdningsskifte hos virksomhederne.

- Generelt tror jeg, der i virksomhederne er en tendens til, at man ikke nødvendigvis behøver at eje driftsmidlerne. For bare 10 år siden herskede der i højere grad en opfattelse af, at leasing kun var for dem, som ikke havde råd til at købe.

- Netop den fleksible tilgang til finansiering harmonerer fint med den måde, som mange i dag ønsker at drive virksomhed på. Det gælder hele tiden om at være bevægelig og klar til at imødekomme nye muligheder og udfordringer.

Det er alt andet lige nemmere, hvis man økonomisk set ikke er bundet på hænder og fødder.

Jens Peter Madsen henviser til, at banken gennem leasing sørger for en finansiering, der er tilpasset det pågældende udstyrs levetid.

Dermed er udstyret betalt senest den dag, det står overfor en udskiftning.

På den måde kender virksomheden sin økonomiske forpligtelse, hvilket giver forudsigelighed og målbarhed.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.076