23948sdkhjf

Fra svejser til medejer

Torben Andersen har været på den helt store rejse hos maskinfabrikken KSM Kragelund, der er storleverandør af materiel til vognmænd og entreprenører

Et af de ansigter, som en del vognmænd kender, er Torben G. Andersens glade udseende med det store smil og den rolige attitude. Torben Andersen? Ja, Torben fra HEMA - eller rettere maskinfabrikken KSM Kragelund, som står bag de grabbe, pallegafler og rotatorer, som sælges under navnet HEMA.

Torben Andersen har været med på utallige transportmesser - både den store i Herning, den populære i Ejby på Vestfyn og den sjove i Nyker, Bornholm; men i tidernes morgen var det de mange lokale leverandørudstillinger han deltog på som Hillerød, Slagelse, Viborg og Padborg - og altid i følgeskab med salgs- og marketingmanden Carsten Jensen. De blev sågar kendt som hr. og fru HEMA. Så uadskillelige var de.

Torben Andersen har fået mange andre opgaver i virksomheden siden; men han er stadig på messerne for at møde de vognmænd, der holder af HEMA. Han er ikke længere med alle dagene, blot en enkelt dag eller to.

Hans hjertebarn
Torben Andersen kunne tidligere i år fejre 25 års jubilæum i KSM Kragelund.

At HEMA blev hans hjertebarn skyldes, at han i sin tid blev ansat til at arbejde med netop disse produkter til vognmændene.

- Jeg startede i som svejser, fortæller Torben Andersen, som oprindelig er uddannet landbrugs- og bygningssmed. Jeg var med til at svejse de forskellige dele, som indgår i HEMAs produkter. Avancerede til chef

Senere kom Torben i montage-afdelingen. Han blev også værkfører i den del af produktionen, der havde med HEMA at gøre - og så blev han afdelingsleder og fik det overordnede ansvar for salg, produktion og konstruktion af HEMA-produkterne.

Det kulminerede i 2010, da Torben blev medejer af KSM Kragelund.

Transportmagasinet: Hvordan er det at starte som medarbejder og så en dag være chef for sine kolleger?

- Det ændrer en hel del, svarer Torben Andersen.

- Man omgås hinanden på en anden måde end tidligere. Jeg vil ikke sige, at man bliver skubbet ud i kulden, når man bliver chef; men man er ikke kollega på samme måde som før.

- Det er ikke alting, jeg får at vide længere. Sådan er det bare, siger han.

Ny organisation
I dag er Torben produktionschef i hele KSM Kragelund med ansvar for produktionen af HEMA- og Kolster-produkter samt underleverandørarbejderne.

Titlen fik han i 2016, da organisationen blev lagt fuldstændig om. Før havde de forskellige afdelinger deres egen produktionschef. Nu er der én produktionschef med værkfører under sig for hver afdeling: skærehallen, svejsehallen og bukning & vals.

- Vi mødes tre gange om ugen og prøver at få det hele til at hænge sammen. Vi er afhængig af at have nogle dygtige folk, som kan flyttes fra en afdeling til en anden afdeling efter behov.

85 ansatte
KSM Kragelund har 85 medarbejdere ansat. Der arbejdes i sort stål, rustfrit stål og aluminium.

- Kolster er som HEMA et produktnavn inden for røggasspjælde, fortæller Torben Andersen.

- Spjældene sidder på motorerne i de store containerskibe, hvor de åbner og lukker for udstødningsgassen. De kan også bruges i kraft-varmeværker.

Håb for fremtiden
Transportmagasinet: Hvordan ser KSM ud i fremtiden?

- Jeg ved ikke, om vi er blevet større om for eksempel fem år; men jeg håber, at vi får endnu mere igennem produktionen, svarer Torben Andersen.

- Vi har måske bygget en hal eller to mere. Det kunne man da godt drømme om, siger Torben Andersen, som også kan mærke at chefjobbet har haft konsekvenser for hans liv.

Løb og styrketræning
- Jeg har altid arbejdet meget, og som chef kan man ikke skære ned på timerne. Det er gået ud over mit hjerte, som ikke er så stærkt længere. Sådan et lederjob tærer hårdt på én, så jeg løber og styrketræner for at holde kroppen i gang.

- Desuden er det sundt og giver positiv energi. Man får koblet af, når man træner. Man får noget andet end arbejdet at koncentrere sig om end arbejdet, slutter Torben Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094