23948sdkhjf

Lettere adgang til Aarhus Havn

Rampe ved Strandvejen skal forbinde Marselis Boulevard med Østhavnsvej og lette adgangen til havnen for særtransporter

I løbet af 2019 vil sværgodstransporter få bedre adgang til Aarhus havn. Kommunen er snart klar til at bygge et nyt vejstykke - en rampe - fra Strandvejen ned på Østhavnsvej for enden af Marselis Boulevard.

Denne forbindelse er et stort ønske for transportbranchen. Siden gennemkørslen ved Mindet blev lukket af hensyn til DOKK1 og Letbanen, har særtransporter haft svært ved at komme til og fra Aarhus havn. Passagen gennem viadukten for enden af Marselis Boulevard er for smal til for eksempel vindmølletransporter. Alternativet har været at finde nogle besværlige og kringlede veje rundt i havnen.

- Den nye rampe imødekommer den problematik, forklarer teknisk chef Anne Zachariassen fra Aarhus Havn, som også fortæller, at kapaciteten for særtransporterne bliver større, end den tidligere var ved Mindet.

- Aarhus Havn har tidligere haft en del udskibninger af mindre vindmøller, tårne og naceller. Det er noget, vi gerne vil have tilbage, siger hun og pointerer, at sværgods er andet end vindmøller.

- Det omfatter alt overdimensioneret gods som tanke, transformerstationer og kabeltromler.

Den nye sværgodsforbindelse er tænkt ind i den kommende Marselistunnel og vil blive bygget af Aarhus kommune, mens Aarhus Havn er med til at finansiere den.

Forbindelsen vil ikke være tilgængelig for andet trafik end sværgods- og vindmølletransporter, oplyser Aarhus Havn. Vejen vil blive spærret af nogle steler. Transportørerne skal melde deres ankomst i forvejen for at få vejen åbnet. De skal også på forhånd have deres transporter godkendt hos myndighederne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14