23948sdkhjf

DAF tester sin første el-lastbil på vejnettet

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

DAF Trucks har leveret virksomhedens allerførste 100% elektriske lastbil til supermarkedskæde

DAF Trucks har leveret virksomhedens allerførste 100% elektriske lastbil til den hollandske supermarkedskæde Jumbo. Lastbilen vil blive brugt af Jumbo til at levere varer til kædens supermarkeder i den sydlige del af Holland.

Jumbos administrerende direktør Frits van Eerd fik overleveret nøglerne til DAF CF Electric lastbilen af administrerende direktør for DAF Trucks Harry Wolters og koncerndirektør og administrerende direktør for VDL Groep Willem van der Leegte.

Idrifttagningen af den første DAF CF Electric er en vigtig milepæl for DAF Trucks, VDL og Jumbo. Leveringen markerer begyndelsen på en række storstilede felttest, der vil omfatte både 100% elektriske lastbiler og hybridlastbiler.

Elektriske lastbiler til byområder
- Transportsektoren står over for en stor forandring, siger Wolters og fortsætter:

- Elektriske lastbiler ser ud til at blive standarden for distributionskørsel i byområder. Ikke i dag og heller ikke næste år, men afgjort inden for en overskuelig fremtid. Dette projekt vil gøre os i stand til at indsamle nyttige data og drage nyttige erfaringer i forhold til både teknologien og de driftsmæssige aspekter. Efterfølgende kan vi bruge vores konklusioner til at sikre, at den endelige produktionsmodel er den ideelle løsning på fremtidens markedskrav.

Det næste skridt mod bæredygtighed
- Udviklingen af denne nye elektriske lastbil er næste skridt mod vores mål om at introducere vedvarende energi i vores vognpark, siger Frits van Eerd fra Jumbo.

- Vores ultimative mål er at bruge elektriske køretøjer til at levere varer til 45% af vores supermarkeder. Inden 2020 håber vi at have reduceret CO2-emissionerne fra Jumbos vognpark med 50% sammenlignet med 2008.

VDL og TNO tester potentialet for grøn opladning
DAF CF Electric kan bruges til distributionskørsel inden for en radius på ca. 50 kilometer, den er emissionsfri, og den støjer næsten ikke.

Der er blevet installeret en ladestation ved Jumbo-distributionscenteret i Veghel, hvor lastbilen kan oplades. V-Storage, som er et joint venture mellem VDL Groep og Scholt Energy Control, arbejder sammen med det hollandske forskningsorgan TNO om at teste muligheden for at installere solpaneler, der kan levere strøm til ladestationen.

DAF CF Electric
DAF CF Electric er en 4x2 trækker, der er udviklet til transport af op til 37 ton i byområder, hvor enkelt- eller dobbeltmonterede anhængere er standard. Køretøjet er baseret på DAF CF lastbilen – kåret til "International Truck of the Year 2018" – og betjenes elektrisk via E-Power-teknologi fra VDL.

Hjertet i drivlinjen er en 210 kW elektromotor, der drives af en litium-ion-batteripakke med en samlet kapacitet på 170 kWh. CF Electric har en rækkevidde på ca. 100 kilometer, og det gør den velegnet til distributionskørsel i byområder. Batteriet kan lynoplades på 30 minutter, og en fuld opladning tager kun 1 time og 30 minutter.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.093