23948sdkhjf

Beier-selskab: Filippinske chauffører har slet ikke arbejdet for os

De filippinske lastbilchauffører har ikke arbejdet, men kun været i Danmark for at uddanne sig.

Sådan lyder den opsigtsvækkende påstand fra en dansk chef hos det polske Beier-selskab HBT Internationale Transporte, der har haft mange lastbilchauffører boende i en slumlejr i Padborg hos søsterselskabet Kurt Beier Transport. Det skriver Fagbladet 3F.

Påstanden fremgår af en redegørelse fra det polske selskab, som Fagbladet 3F er i besiddelse af. Redegørelsen indgår i en tilsynssag i Filippinerne, hvor den statslige myndighed POEA for tiden undersøger sagen.

"De 22 filippinske chauffører har endnu ikke arbejdet for os, men kun været under uddannelse", skriver Dennis Christiansen, der er rekrutteringsmanager hos HBT Internationale Transporte, i redegørelsen fra midten af november 2018.

Fagbladet 3F har talt med samtlige 26 chauffører. De fortæller, at de har kørt lastbil rundt omkring i Europa for Kurt Beier Transports søsterselskab HBT Internationale Transport med udgangspunkt fra lejren i Padborg. Det var deres arbejde, fortæller chaufførerne. 

De filippinske og srilankanske chauffører har hver især samlet tjent 1.060 euro om måneden i løn og diæter. Det svarer til cirka 7.900 kroner.

Chaufførerne har ofte været på arbejde i lastbilerne i 18 timer ad gangen – og kørt lastbilen i halvdelen af tiden. Dermed har chaufførerne tjent cirka 15 kroner i timen ifølge 3F Aabenraa.

Ledelsen hos vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport har på intet tidspunkt i den danske offentlighed fremført påstanden om, at de filippinske chauffører ikke har arbejdet for det polske søsterselskab, men blot været under uddannelse i Danmark.

Rekrutteringsmanager hos HBT Internationale Transporte Dennis Christiansen siger til Fagbladet 3F, at han ”ingen kommentarer” har.

Artiklen er en del af temaet Kurt Beier-sagen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11