23948sdkhjf

Politiet udsteder bøde på halv million til chauffør og firma

Ved rastepladsen i Karlslunde på Køge Bugt Motorvejen stod Tungvogncenter Øst klar, da de 7. december bragte en lastbil fra Slovenien ind til rutinemæssig kontrol. Betjentene fattede dog hurtigt mistanke om, at alt ikke var, som det skulle være. 

Ved første øjekast var det udelukkende kørslen fra motorvejen og ind til rastepladsen, der stod optegnet i lastbilens tachograf. Og da chaufføren modsatte sig kontrollen i en sådan grad, at han kortvarigt måtte anholdes på stedet, blev betjentenes mistanke om fusk større.

Derfor tilkaldte politiet assistance fra politihunde, der ledte på stedet omkring rastepladsen. Her fandt hundene en fjernbetjening, der har været brugt til at manipulere tachografen, og som chaufføren havde bortkastet på et splitsekund, mens betjentene kiggede væk.

Lastbilen er nu undersøgt til bunds af politiet, og hele systemet til tachografen er afmonteret for at få indblik i den fusk, der har ført til tachografens misledende oplysninger.

Politiet fandt, at der havde været uautoriseret indgreb i tachografen og flere komponenter hertil. En dybdegående efterforskning har senere vist, at der var tale om omfattende snyd.

- Vi ser desværre engang imellem, at chauffører og virksomheder snyder med tachografen, og det kan være livsfarligt, når de ikke overholder køre- og hviletidsbestemmelserne. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi fik stoppet lastbilen og undersøgt den, og at vores samarbejde med politihundene førte til fundet af fjernbetjeningen. De her nye måder at snyde på viser vigtigheden af, at vi udvikler vores kompetencer, så vi kan fange forbryderne, der snyder på nye og mere komplicerede måder, siger politikommissær Henrik Fobian.

Nu står chaufføren til at miste retten til at køre lastbil i Danmark, og den samlede bøde til både chauffør og virksomhed løber op i 535.000 kroner. Lastbilen er nu beslaglagt af politiet, indtil bøden er betalt.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.098