23948sdkhjf

Chauffør straffet for at klage: Frataget erstatning efter 14 år

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Gennem 14 år har en chauffør måned efter måned fået udbetalt erstatning efter en arbejdsulykke. Men pludselig meddelte Ankestyrelsen ham, at udbetalingen ville stoppe.

Det skriver Fagbladet 3F.

Det skete, efter at han havde bedt Arbejdsskadestyrelsen se på hans sag igen. Chaufføren mente, han måske var berettiget til en højere erstatning, end han hidtil havde fået.

Chaufføren kontaktede Arbejdsskadestyrelsen efter, at styrelsen selv via deres hjemmeside opfordrede folk til at henvende sig på grund af massiv kritik af sagsbehandlingen. Derefter stoppede pengestrømmen.

Men nu er der udsigt til at udbetalingen alligevel fortsætter. I en dom fra Vestre Landsret fremgår det, at Ankestyrelsens nye afgørelse er uberettiget.

- Det virker nærmest, som om myndighederne hævner sig på ham, fordi han bad om genbehandling, siger chaufførens advokat, Søren Kjær Jensen.

Manden ville have myndighederne til at overveje, om det var forkert, at han havde fået afslag på forhøjet erstatning, efter han var blevet førtidspensionist. Det afviste Ankestyrelsen.

Men derudover mente de, at deres egen første afgørelse var forkert. Derfor skulle hans erstatning nedsættes.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Søren Kjær Jensen.

Chaufføren kørte med fragt for en vognmand i Grenaa. I 1994 brækkede han skinnebenet på arbejde. Ulykken gav ham mange efterfølgende problemer med benet.

Efter en lang sagsbehandling slog Ankestyrelsen i 2002 fast, at han havde mistet 75 procent af sin erhvervsevne. En del af erstatningen fik han udbetalt som et éngangsbeløb og resten som et månedligt beløb på 9.000 kroner.

Men ved den nye afgørelse i 2016 fastslog Ankestyrelsen, at han kun havde mistet 50 procent af sin erhvervsevne. Han kunne beholde alle de penge, han allerede havde modtaget, men den månedlige udbetaling ville falde væk fremadrettet.

- Det gjorde, at familien ikke længere havde råd til deres hus, fortæller Søren Kjær Jensen.

I virkeligheden har chaufføren måske krav på endnu flere penge, end han fik tilkendt i 2002. Få år efter blev han nemlig tilkendt førtidspension. Han har ikke arbejdet siden.

Dermed har han mistet hele sin arbejdsindtægt. Søren Kjær Jensen forbereder nu en ny stævning mod Ankestyrelsen. Han vil have sat tabet af erhvervsevne højere end de 75 procent.

Forsikringsselskabet, som har betalt til den arbejdsskadede, har ikke på noget tidspunkt klaget. Det er helt på eget initiativ, at Ankestyrelsen nedsatte udbetalingen efter mere end 14 års forløb.

Ankechef Lene Conrad oplyser, at Ankestyrelsen tager dommen til efterretning og ikke vil anke den til Højesteret.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.116