23948sdkhjf

Portræt af en passioneret fødselar

Boys will be boys - nu med 75 år på bagen!

Han står meget gerne og hepper fra sidelinjen, når der er Formel 1-løb et sted i Europa. Eller følger med på tv. For han er vild med motorsport - og biler. Hurtige biler. Spændende biler. Specielle biler.

Han ser på dem. Studerer deres design. Han sidder bag rattet i dem og mærker farten. Han lægger hånden bag øret for endnu bedre at kunne høre og dernæst smile ad den der brølende lyd, der får hjertet til at banke lige lidt hurtigere.

Motorsport er en livspassion, der ikke er blevet mindre med årene for denne mand, der fylder 75 år den 15. januar 2019.

Det er Thinggaard, Preben Thinggaard, vi her taler om. Han er mand, der i snart 60 år har drevet én og samme virksomhed.

Det hører vist i dag til sjældenhederne, at nogen har været i samme stilling i så mange år - og samtidig stadig er i vigør i chefstolen; men det er ikke desto mindre tilfældet med Preben og dæksalgsvirksomheden A/S Ovethi.

 Medarbejderne som drivkraft
- Jeg lever og ånder for virksomheden, for den har altid været en naturlig del af mig, siger han.

- Jeg holder af livet i firmaet. Mine medarbejdere og kunder er stadig en stor drivkraft i mit liv. Så selvom jeg har afsindigt dygtige medarbejdere, der nok sagtens kunne klare skærene uden mig, og selv om jeg ikke arbejder så meget nu, som jeg gjorde førhen, så har jeg simpelt hen ikke lyst til at slippe tøjlerne helt.

- Selv om jeg holder rigtig meget af at spille tennis og kort og nyde livet på én af klodens mange skønne pletter, ikke mindst vores dejlige hus og have i Gelsted, sammen med min samlever Krystyna, så er der altså noget livsbekræftende og meget meningsfuldt i at være aktiv i erhvervslivet, som han udtrykker det.

Overtog som 15-årig
Og han ved, hvad han taler om. Preben Thinggaard Sørensen var nemlig blot en kæk teenager på 15 år, da han i 1959 overtog virksomheden Ovethi fra sin far, Ove, og dermed affyrede startskuddet til en lang karriere inden for salg af dæk, som han ikke har forladt siden.

Faderen havde startet virksomheden i 1954, hvor han begyndte at køre rundt til landmænd og sælge dæk. Hans tiltagende leddegigt gjorde, at han ikke kunne passe firmaet. Preben måtter derfor måtte tage over i en meget tidlig alder – og det var også det, han ønskede.

- Jeg havde som 15 årig ikke kørekort, så min mor tog kørekort, så hun kunne køre mig rundt til kundebes-g, fortæller Preben.

- Det var udelukkende mig, der bankede på dørene, snakkede med kunderne og servicerede dem. På den måde lærte jeg alle de gamle dyder fra bunden - arbejdsomhed, tillid, ærlighed og service. Disse værdier er stadig omdrejningspunktet og hjørnestene i Ovethi, slår han fast.

Næste generation klar i kulissen
Preben har to børn, Thomas og Marlene, som han adopterede fra Libanon i henholdsvis 1979 og 1982 sammen med sin daværende hustru. Begge børn ejer hver en tredjedel af virksomheden, og Thomas er blevet overdraget en del af ansvaret, nemlig salg af dæk til personbiler og varevogne.

- Når jeg engang ikke kan mere, er det planen, at Thomas tager over efter mig - og forhåbentlig en dag hans børn efter ham, slutter Preben.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109