23948sdkhjf

Verdens største flytter sværgods i Esbjerg

N.C. Nielsen har netop leveret verdens største reachstacker til Blue Water Shipping i Esbjerg

Den gigantiske reachstacker løfter svimlende 152 ton på krogen, og er udviklet som et led i et mangeårigt samarbejde mellem N.C. Nielsen og Blue Water Shipping. Reachstackeren er nu taget i brug på havnearealerne i Esbjerg, hvor den fleksibelt flytter vindmølletårne, naceller og andet sværgods.

For Blue Water Shipping opfylder verdens største reachstacker et længe næret ønske om fleksible løft i den helt tunge ende af skalaen. Som et alternativ til kraner skal reachstackeren hjælpe til med de store løft af vindmølletårne, naceller, rammer og konstruktioner i et tæt samspil med de øvrige heavy duty-maskiner:

– Nu kan vi selv håndtere de tungeste løft og transportopgaver ved at kombinere vores maskiner til de forskellige opgaver. Vi kan for eksempel løfte emner op til 250 ton med verdens største reachstacker i den ene ende og en af vores 100 ton reachstackere i den anden ende. Den slags gearer os til fremtidens transportopgaver, udtaler Søren Messmann, General Manager i Port Services Division hos Blue Water Shipping.

Skrappe krav fra vindmøllebranchen
Verdens største reachstacker er resultatet af et grundigt udviklingsarbejde mellem N.C. Nielsen og Blue Water Shipping. Skrappe krav til maskinens performance skulle opfyldes og de tekniske specifikationer er defineret i samarbejde med Blue Water Shippings kunder i vindmøllebranchen.

De stadigt større og tungere vindmølledele, jordens bæreevne på oplagringspladsen, nye typer løftegrej og ønsket om at krogen kunne nå helt ned til jorden var blandt de tekniske udfordringer.

– Stort set alt er forstørret op i forhold til tidligere. Sammen med vores ingeniører og konstruktører har vi arbejdet intenst på at finde formlen for verdens største reachstacker. Det er lykkedes i et innovativt samarbejde med Blue Water Shipping, hvor vi har skullet modsvare de tekniske specifikationer og imødekomme veldefinerede ønsker om maskinens formåen. Det handler om at gøre det komplicerede enkelt, udtaler teknisk direktør Per T. Nielsen fra N.C. Nielsen.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.096