23948sdkhjf

Ekspert undrer sig over hurtig havnelukning

| Af Jacob Eggert Kabel | Tip redaktionen om en historie

Beslutningen om at lukke erhvervshavnen i Kolding blev truffet efter blot en uges forhandlinger i byrådet og uden offentligheden var informeret om det på forhånd. Dertil kommer, at det forud for beslutningen kun i stærkt begrænset omfang er undersøgt, hvilke konsekvenser lukningen kan få.

Det er, ifølge Per Nikolaj Bukh, professor i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet, både "underligt og usædvanligt". Det skriver Søfart.dk.

Borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen (V) har tidligere påpeget, at der er tale om en politisk principbeslutning. Han skriver i en mail til Søfart, at man i februar fremlægger en procesplan, der skal belyse det videre forløb.

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke har et ønske om at få indsigt i konsekvenserne, inden man træffer beslutningen, siger Per Nikolaj Bukh.

Han vurderer, at havnevirksomhederne godt ville kunne leve med et par års usikkerhed om fremtiden, mens konsekvenserne blev undersøgt.

Når nu byrådet har været så fast besluttede på, at havnelukningen er vejen frem, giver Per Nikolaj Bukh point for, at man er sprunget de lange høringer over og har gjort kort proces:

- Respekt for, at man ikke har lavet en pseudoproces, siger professor Per Nikolaj Bukh og forklarer, at den slags spil for galleriet sjældent fører noget godt med sig.

Læs resten af historien hos vores søstermedie Søfart

Mere om: Kolding Havn
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.125