23948sdkhjf

Ude med bødeblokken: Politiet jager ulovligt parkerede lastbiler

Det er det seneste halve år blevet til ikke mindre end 320 bøder til lastbilchauffører, der parkerer ulovligt i nødsporet ind til rastepladserne langs motorvejene.

Det skriver dr.dk.

Det er især det politiske ønske om fokus på de ulovlige parkeringer, der har indvirket på, at Tungvognscenter Syd har udskrevet de mange bøder.

Det virker dog som om, tendensen stilner lidt af.

- Der var mere tryk på i starten, end der er nu. Vi kan ikke sige, at der er en signifikant nedgang af lastbiler, der holder på ramperne, men en let nedgang vil jeg betegne det som, siger fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi, til dr.dk.

De udenlandske chauffører er ansvarlige for hovedparten af de ulovlige parkeringer på ramperne, og den hårdest ramte strækning er rastepladserne omkring E45, skriver dr.dk.

På selve rastepladserne, hvor det er Vejdirektoratet, der uddeler afgifterne, har der også været noget at komme efter, når chaufførerne slår lejr for weekenden. Alene i november 2018 fik 85 chauffører en afgift for at have parkeret i mere end de 25 timer, som er tidsgrænsen.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.14