23948sdkhjf

ATL: Sag om skralde-udbud i Sønderborg langtfra slut

Lars William Wesch, direktør for ATL, retter hård kritik mod håndteringen af renovationsudbud i Sønderborg

Det er under al kritik, at Sønderborg Forsyning i første omgang blev kåret som vindere af kontrolbuddet på indsamling af husholdningsaffald i Sønderborg Kommune på grund af en regnefejl. Vi har taget til efterretning, at Sønderborg Forsyning i fredags har besluttet at udbuddet skal gå om og give Sønderborg Forsyning mulighed for at skrive et nyt tilbud.

Hvis det havde være en privat virksomhed, der havde givet et tilbud, der på flere punkter ikke lever op til kravene og med en urealistisk lav pris, så ville man blive afvist på stedet. Situationen er nu, at forsyningsselskabets eget bud får en ekstra chance – og de har endda fuld information om de private konkurrenters tilbud. Det er simpelthen ikke i orden.

Resultatet burde naturligvis være, at dømme forsyningsselskabets eget kontrolbud ude, og give opgaven til den private virksomhed som har afgivet det bedste konditionsmæssige tilbud.

Selv om Sønderborg Forsyning har valgt at lade kontrolbuddet gå om, er sagen ikke afsluttet af den grund. Alt hvad vi, virksomhederne pg Sønderborgs borgere ved lige nu er jo blot, at der har været konstateret en regnefejl. Hvad den konkret betød for at kontrolbud, der var 8 mio. kr. billigere end det næstbilligste bud, ved vi intet om lige nu.

Tilsvarende ved vi heller ikke, om regnefejlen påvirker det urealistiske estimat vedrørende skraldemænd, som Sønderborg Forsyning har kalkuleret med – eller de meget dyre biler, som man trods det lave tilbud var parat til at indkøbe til opgaven.

ATL begærede aktindsigt i sidste uge. De dokumenter vil vi nu gennemgå for at få afdækket denne mærkelige sag.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078