23948sdkhjf

Chauffører kan ikke vente til 1. juli

Den nye lov om uddannelse for varebilschauffører gælder fra 1. juli 2019, så den dato skal de nye uddannelseskrav være opfyldt, hvis man vil køre varebil. Man kan altså ikke vente til 1. juli med at komme i gang. Man skal i gang nu for at opfylde kravene, når de træder i kraft.

Loven indebærer, at chauffører bliver omfattet af krav om grund- og efteruddannelse. Grunduddannelsen tages på et tre dages kursus, og det skal være gennemført senest 1. juli.

Man kan slippe for at tage grunduddannelsen, hvis man kan dokumentere, at man har to års erfaring med varebilskørsel. Dokumentationen består af lønsedler og arbejdsgivererklæringer og skal godkendes af Færdselsstyrelsen.

Varebilschaufførerne skal også have en efteruddannelse. Den skal tages hvert femte år. Man bliver ikke indkaldt til den. Man skal selv finde ud af, hvornår man skal tage den.

Her er der indført et system, hvor folk skal gennemføre uddannelsen efter deres fødselsdag. De personer, der er født den 1., 2. og 3. i en måned, skal gennemføre deres efteruddannelse i første halvår 2019 - altså nu! De personer, der er født den 4., 5 og 6. i måneden, skal tage efteruddannelsen i løbet af 2. halvår 2019. Personer med fødselsdato den 7. 8. og 9. i første halvår 2020 - og sådan fortsætter det, ind til fem år er gået og de med fødselsdag den 28., 29., 30. og 31. har været på efteruddannelse i 2023.

Herefter skal efteruddannelsen gennemføres senest 5 år efter sidste kursus.

Efteruddannelsen varer to dage og afsluttes i AMU med en multiplechoiceprøve, som foretages på skolen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11