23948sdkhjf

Tyverier fra lastbiler giver samlet otte års fængsel

I alt otte mænd er nu blevet dømt i en omfattende sag om organiseret tyveri fra lastbiler, der kørte med elektronikvarer fra Sverige til Danmark.

Fire af mændene fik dom i december, og sagen blev afsluttet i torsdags, hvor de resterende fire, der alle er bosat i Sverige, fik dom ved Retten i Aalborg. Sammenlagt er de otte mænd nu blevet idømt otte år og to måneders fængsel, og de er alle blevet udvist af landet med indrejseforbud på enten seks eller 12 år.

- Jeg er godt tilfreds med, at alle de tiltalte er blevet idømt fængselsstraffe og blevet udvist af landet. Nu er der foreløbigt sat sidste punktum i efterforskningen mod en gruppe af organiserede, omrejsende kriminelle, der, med base i Sverige, har begået omfattende tyverier i Danmark, siger anklager Signe Gråkjær Petersen.

Fra fire til 19 måneders fængsel
Ved torsdagens dom blev to af mændene, på 34 og 25 år, idømt henholdsvis et år og syv måneder og et år og seks måneders fængsel for to tilfælde af tyveri af særlig grov beskaffenhed.

Det ene tyveri fandt sted den 23. december 2017, hvor de fulgte efter en lastbil med elektronikvarer fra et lager i Jönköbing i Sverige til Fjelsø ved Aalestrup. Da lastbilen var parkeret, og chaufføren havde forladt den, skar de hul i tagpresenningen og læssede varerne over i en lejet varebil og kørte væk fra stedet.

Det andet tyveri fandt sted den 5. maj 2018, hvor de havde fulgt efter en lastbil til Ejby på Fyn og på samme måde havde skaffet sig adgang til elektronikvarer til en værdi af knap 180.000 kroner.

Den 34-årige blev desuden dømt for at have bistået en af gerningsmændene, der forsøgte at stjæle elektronikvarer til en værdi af over en halv million kroner den 21. juni i Fjelsø, med at flygte ud af landet. Denne person er nu efterlyst af politiet.

10 dage fra udlevering til dom
De to sidste mænd, på 26 og 28 år, blev udleveret fra Sverige til Danmark tre dage før retssagen begyndte og blev altså dømt kun 10 dage efter, de var blevet udleveret til Danmark. Den 26-årige mand blev idømt seks måneders fængsel for at have medvirket ved tyveriet i Fjelsø. Den 28-årige blev idømt fire måneders fængsel for at have medvirket ved tyveriet i Ejby. Begge blev desuden udvist med et indrejseforbud i seks år.

Det er Særlig Efterforskning Vest der, i samarbejde med Nordjyllands Politi, har efterforsket sagen og koordineret efterforskningen og anholdelserne med svensk politi.

De fire mænd har umiddelbart ikke valgt at anke dommen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156