23948sdkhjf

SpaceInvader etablerer afdeling i Norge

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Det danske transportsystem har succes i Norge - nu ansættes landechef

Det danske transportsystem SpaceInvader etablerer sig nu i Norge. Den 38-årige Christian Gulbrandsen er ansat som landechef. Han skal sikre virksomhedens vækst på det norske marked.

SpaceInvader har allerede godt fat i det norske marked med sit fleksible transportsystem, som gør det muligt at dobbeltstable paller og dermed øge pladsudnyttelse af lastrummet i lastbiler.Norges største fødevaredistributør, ASKO, anvender allerede løsningen på flere af sine mange terminaler.

Efter at have testet systemet kunne virksomheden påvise en 20 procents besparelse af transportomkostningerne og en tilsvarende reduktion af CO2-udslippet.

- ASKO har været med til at åbne døren til det norske marked for os, og vi er nu klar til at vokse, siger adm. direktør i SpaceInvader Steen Frederiksen.

- Vi hører fra flere norske transportører, at vores løsning interessant. De er med til at opnå en bedre fyldningsgrad af lastbilerne, og det er især interessant i Norge hvor der er store afstande og høje vejafgifter.

Læs også: Pallestativ skal mindske spild

- Med Christian Gulbrandsen med ombord som landechef i Norge håber vi på at kunne udbygge markedet og trække på de erfaringer han har med fra logistikbranchen.

Ikke hvem som helst
Christian Gulbrandsen er ikke ny i SpaceInvader-sammenhæng.

Han har været med på sidelinjen i længere tid. Med sin baggrund i logistik udfordrede Christian sin danske svoger, smed og arkitekt, Jesper Rølund, til at udvikle en løsning, der kunne optimere fragtkapaciteten på lastbiler. Den udfordring tog Jesper på sig. Han udviklede og patenterede SpaceInvader-stativet og grundlagde virksomheden SpaceInvader i 2015.

Med til at teste systemet
Christian Gulbrandsen har siden været med til at udvikle og teste SpaceInvader på markedet blandt andre sammen med ASKO, men også som butikschef i supermarkedskæden Kiwi.

Læs også: Dansk opfindelse er et transporthit i Norge

- I Norge gælder det om at optimere fragten i hver eneste lastbil, så omkostningerne kan holdes så langt nede som muligt, siger Christian Gulbrandsen.

- At opnå størst mulig fyldningsgrad i hver eneste transport har høj prioritet for transport- og distributionsbranchen i Norge. Lykkes man med det, opnår man lavere transportomkostninger og reducerer samtidigt antallet af lastbiler på vejene.

Det fører til mindre slitage på veje og udstyr. Brændstofforbruget bliver lavere og CO2-udslippet mindre.

- I Norge vægter vi den grønne profil højt. Derfor er SpaceInvader en stor chance for at slå igennem her.

Læs også: Paller stablet på en genial idé

Rammer jorden løbende
SpaceInvaders nye Country Manager i Norge glæder sig til at komme i gang.

- Jeg rammer nærmest jorden løbende, siger han og hentyder til de mange brugstests, man har i gang hos transportører og transportkunder.

- Der køres tusindvis af kilometer på de norske veje, så potentialet er enormt, og vi oplever stor interesse for SpaceInvader løsningen, siger Christian Guldbrandsen.

SpaceInvader etablerer sit nye norgeskontor i Østlandet. Den placering er et godt udgangspunkt for at kunne nå ud til og servicere kunder i hele Norge.

SpaceInvader afventer europæisk patent (EPO), men systemet er allerede patenteret i Danmark, Kina og USA.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.245