23948sdkhjf

Allan Andreasen er fyldt 50 år

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Nakskov-drengen, der kom til Nopa og SAWO, runder det lille hjørne.

SAWO’s salgschef Allan Andreasen er netop fyldt 50 år. Det gjorde han den 28. januar; men dagen markeres først rigtigt for forretningsforbindelser den 8. februar, når der holdes åbent hus hos SAWO i Køge.

Allan Andreasen er født og opvokset i Nakskov - og han er født ind i transportbranchen. Både hans farfar og far var vognmænd. Derfor var det naturligt, at han skulle i lære som smed eller lastvognsmekaniker. Allan valgte smedeuddannelsen - og hvor skulle det ellers være end på Nopa i Stokkemarke. For når man kommer fra Lolland og er født ind i transportsektoren, kender man udmærket den lille flække, Stokkemarke i det vestlige Lolland, hvor den kendte maskinfabrik Nopa ligger - og stadig ligger. Nopa har igennem årene leveret utallige kærrer og påhængsvogne til vognmænd og entreprenører - ikke kun på Lolland, men i hele landet.Allan blev udlært i 1989, kom herefter to år i militæret og fik en sergent-uddannelse.

- Den måned, jeg blev udlært i, overtog SAWO Nopa. De havde kun fabrikken i kort tid. I forbindelse med finanskrisen i 1990/1991 solgte SAWO fabrikken fra.

Men både Allan og SAWO skulle vende tilbage til Nopa!

Egentlig var det meningen, at Allan efter militærtiden skulle tilbage til faderens vognmandsforretning for at overtage den som tredje generation på sigt; men det blev blot til nogle år som chauffør. Uenigheden mellem far og søn var for stor, så Allan vendte tilbage til Nopa som reparatør.

Læs også: Travlhed hos SAWO

SAWO vendte også tilbage og overtog Nopa i 2002, efter at maskinfabrikken var gået konkurs. Allan fortsatte i Nopa og blev forfremmet til fabrikschef. Han var med til at bygge fabrikken op igen med produktion af de kendte Nopa kærrer; men det blev også til en del salgsarbejde på hele Sjælland og i hovedstadsområdet.

I dag er Allan udelukkende beskæftiget med salg og deler han salgsansvaret i SAWO med Søren Dünnweber. Hver har sit geografiske område - Allan er som salgschef ansvarlig for kunderne øst for Storebælt.

- Jeg er ikke alene. Jeg har to sælgere på Sjælland, men vil rigtig gerne have en tredje sælger til at tage sig af Syd- og Østsjælland, siger Allan Andreasen.

Bortset fra et kort ophold hos H.E. Jørgensen og nogle år i faderens vognmandsforretning har Allan altid været hos SAWO.

- Her befinder jeg mig godt. SAWO har nogle fine produkter, som jeg kan stå inde for. Og så har vi et landsdækkende net af afdelinger med værksteder, hvor vi stort set kan lave alt.

Mere om: Allan Andreasen | SAWO
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.131