23948sdkhjf

Kendt trailerproducent lukker fabrik

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Schmitz Cargobull AG har besluttet at stoppe V.KO Van-produktionen i Berlin og lukke helt ned for fabrikken efter blot halvandet års produktion.

Det var ellers med brask og bram, at man for et par år siden gik ind på markedet for kasseopbygninger til varebiler i segmentet fra tre til seks ton totalvægt. E-handelen eksploderede, og den succesfulde tyske producent af lastbiltrailere ville også være med i udviklingen af de små varebilsopbygninger.

Selv om man havde udviklet et innovativt varevognskoncept i en overbevisende kvalitet, måtte man indse, at konkurrencen i dette marked var for hård til at produktionen kunne blive rentabel.

I første omgang lukkes der ned for produktionen af ikke-isolerede kasseopbygninger, V.KO DRY, mens situationen for køleopbygningerne, V.KO COOL, er mere positiv. Lanceringen på IAA-messen i 2018 gik så godt for køleopbygningerne, at den strategiske positionering for dette marked skal undersøges nærmere, inden den endelige beslutning træffes.

Indtil lukningen af Berlin-fabrikken fuldbyrdes, vil de ordrer, der allerede er modtaget og bekræftet, naturligvis opfyldt, oplyser Schmitz Cargobull.

Opbygningerne leveres til kunderne i henhold til de aftaler, der er indgået, inden for de kommende uger. Nye ordrer vil ikke længere blive modtaget.

Schmitz Cargobull vil fortsat levere reservedele til reparation af varebilsopbygningerne via sit netværk.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.156