23948sdkhjf

Tungvognskontrol: Store bøder for miljø- og hviletidssnyd

I dagene fra mandag den 28. januar til onsdag den 30. januar 2019, afholdt Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i samarbejde med landets tre tungvognscentre en målrettet kontrol i området omkring Rødbyhavn.

Ved den tre dage lange kontrol, som var rettet mod snyd med miljøbegrænsende udstyr og udstyr, der anvendes til at manipulere takografer, blev 122 tunge køretøjer stoppet og kontrolleret.

To køretøjer havde manipuleret med takografen, således denne ikke registrerede køretid, så de kunne køre uafbrudt uden pauser. To køretøjer havde manipuleret med takografens registreringer, således data fra takografen ikke var troværdige. Det ene af disse køretøjer havde ligeledes fået foretaget indgreb i køretøjets miljøbegrænsede udstyr, så køretøjet udledte flere NOx partikler end det tilladte, og dermed forurenede luften betydeligt.

- Manipulation med takografer i tunge køretøjer udgør en alvorlig risiko for trafiksikkerheden, konkurrencen mellem transportaktører og ikke mindst for chaufførernes arbejdsvilkår. Det er derfor af stor betydning, at disse aktører, der anvender denne form for snyd, idømmes strenge straffe i form af frakendelse af kørekort og meget store bøder, siger konsulent Peter Steen Clausen fra Rigspolitiets Nationale Færdsels Center.

Ved kontrollen blev der også registreret overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, reglerne om indretning og udstyr, med videre.

Samlet set blev der på de tre dage udskrevet bøder til chauffører og virksomheder på mere end 100.000 kr. og beslaglagt ét køretøj på grund af manglende sikker-hedsstillelse for den udskrevne bøde.

Rigspolitiet og landets tungvognscentre fortsætter løbende i 2019 med kontroller rettet mod tunge køretøjer.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.172