23948sdkhjf

Taktisk spil bag DSV-afvisning

Et taktisk spil om at få presset prisen i vejret ligger til grund for Ernst Göhner-fondens afvisning af DSV
- Vi er overbeviste om, at Panalpina kan skabe mere værdi for sine aktionærer, kunder og medarbejdere med sin egen strategi som selvstændig konsolidator i transportbranchen end det offentliggjorte, ikke-bindende tilbud fra DSV.

Sådan lød det fra Thomas Gutzwiller, medlem af fondsbestyrelsen og formand for fondens særlige Panalpina-udvalg, i afvisningen af den danske transportgigant, DSV.

Men flere aktieanalytikere vurderer, at afvisningen var forventelig og blot en del af et taktisk spil om at få presset prisen i vejret.

Det skriver Børsen .

Flere af Panalpinas mindretalsaktionærer, herunder Cevian Capital og Franklin Templeton, har erklæret sig positive over for opkøbet, og blandt andet dette ligger til grund for analytikernes vurdering.

- Forklaringen fra ejerfonden om, at man hellere vil støtte Panalpinas selvstændige vækststrategi, er en lidt tynd undskyldning for at afvise buddet, idet Panalpina ikke har haft synderlig stor succes med på egne ben at lave værdiskabelse og gøre selskabet mere værd gennem opkøb, siger senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank til Børsen.

DSV meldte senere mandag ud, at man "fortsætter med nøje at vurdere situationen."

DSV bød i midten af januar 26,5 mia. kroner for det schweiziske logistikselskab Panalpina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11