23948sdkhjf

Milliarderne ruller ind: DSV sætter rekord og kigger på opkøb

År 2018 blev en guldrandet affære for transportgiganten DSV. Med et overskud på knap fire milliarder kroner har DSV præsteret det bedste resultat i virksomhedens 43-årige historie, fremgår det af en pressemeddelelse.

Omsætningen sneg sig op på den anden side af 79 milliarder kroner, sammenlignet med 74,9 milliarder året før. Samtidig voksede EBIT med 15% til 5,5 milliarder kroner.

Godsmængderne steg på tværs af alle segmenter - med 5% for luft-, 4% for sø- og 2% for vejtransport.

Der bliver dog ikke tale om, at DSV af den grund kan læne sig tilbage. Ifølge administrerende direktør Jens Bjørn Andersen skal DSV nok finde noget at bruge pengene på:

- Vi leverede stærke resultater i 2018, og vi er godt på vej til at indfri vores finansielle ml for 2020. 2018 har vist, at vi er dedikerede til at levere kvalitetsservices og vokse organisk, siger han, og fortsætter:

- Helt i linje med vores strategi vil vi fortsat aktivt afsøge opkøbsmuligheder og vi tror på, at den rigtige handel vil skabe værdi for alle vores interessenter.

DSV skød 2019 i gang med et opkøbstilbud til ledelsen i schweiziske Panalpina - i starten af denne uge blev det dog klart, at konkurrenterne ikke har tænkt sig at tage imod danskernes indledende tilbud på 26,5 milliarder kroner.

I 2018 var det hollandske Ceva Logistics, som DSV havde kastet sin kærlighed på - dengang bed hollænderne dog ikke på danskernes frieri, og DSV måtte til sidst opgive.

Det seneste rigtigt store opkøb, som lige nu stadig er koncernens største, var i 2016 da amerikanske UTI Worldwide blev en del af dansker-koncernen for den nette sum af 9,5 milliarder kroner. Siden har en succesfuld integration været med til at sikre, at DSVs regnskabstal kun går én vej - og det er op.

I 2019 forventer DSV et driftsresultat før særlige poster i omegnen 5,9 til 6,3 milliarder kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125