23948sdkhjf

Samlet branche: Flyt køreprøver, førerkort og vejsidekontrol fra Politiet

En samlet transportbranche har netop i et åbent brev genfremsat et forslag til justitsminister Søren Pape Poulsen om overflytning af nogle opgaver fra politiet til Transport-, Bygnings- og Boligsministeriets ansvarsområde.

Forlsaget, der kommer fra 3F Transport, Dansk Erhverv, DI Transport, Danske Speditører, DTL Danske Vognmænd, ITD og Dansk PersonTransport, går på, at nogle administrative opgaver med fordel kan flyttes til personale uden politimæssig baggrund. Det vil frigøre flere resurser i politiet til at udføre opgaver.

Branchen tilføjer, at forslagets virkeliggørelse ingen ekstra omkostninger vil få for staten.

Transportbranchen henvendte sig første gang i oktober 2017 til de berørte ministre samt rets- og transportordførerne med forslaget. Forslaget bliver fremført igen, fordi der er en revision af reglerne om særtransporttilladelser på vej.

Omlægningen skal ifølge branchen omfatte:

  • Den målrettede vejsidekontrol af erhvervskøretøjer
  • Køreprøverne, udstedelsen og administrationen af kørekort
  • Administrationen af førerkort (takografkort)
  • Behandling af ansøgning og udstedelse af særtransporttilladelser

Hvis disse opgaver bliver overflyttet, vil det betyde en mere enkel og smidig håndtering, til gavn for såvel erhvervslivet som for de statslige organisationer. En yderligere fordel er, at kompetencer, procedurer og faglighed får gavn af at blive samlet under en og samme enhed, hvilket vil medføre en ensartet kontrol og administration over hele landet, skriver branchen.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.11