23948sdkhjf

To store møder om Brexit

Både Trafikstyrelsen og Maritimt Udviklingscenter sætter spot på briternes exit

På onsdag den 20. februar holder Trafikstyrelsen informations- og dialogmøde om konsekvenserne af Brexit. Mødet er målrettet virksomheder og organisationer i transportsektoren, og der vil blive oplyst både om generelle og specifikke konsekvenser for vognmands- og transportvirksomheder. 

 Mødet holdes i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, der giver en orientering om de overordnede konsekvenser af Storbritanniens udtræden af det indre marked. Herpå holdes parallelle sessioner indenfor områderne luftfart, vejtransport og byggeri. 
For vejtransport vil følgende emner blive behandlet: 

* International transport og CEMT-tilladelser 
* Kørekort og kvalifikationsbeviser 
* Køre/hviletider 
* Typegodkendelser 

BREXIT - Business Unusual! 
Maritim udviklingscenter har samlet et hold af talere, som vil komme med deres erfaringer og deres syn på de muligheder og faldgruber, som Brexit kan/vil medføre. 
Det sker på et halvdagsmøde den 6. marts i Esbjerg. 

 Blandt indlægsholderne er den britiske ambassadør i Danmark, Dominic Schroeder. Han indleder dagen og giver fingerpeg om det, der sker på tværs af kanalen. 
Herefter ændrer perspektivet sig, og en række danske virksomheder og myndigheder vil fortælle om deres måde at håndtere Brexit på.

Programmet den 6. marts 
- Hvordan har dansk told forberedt sig på Brexit v/ Maren Holm Johansen, Dorthe Jensen og Ingwardt Zielt-hen, Toldstyrelsen. 
- Import og eksport af animalske produkter og levende dyr i forhold til Brexit v/ Sanne Thorn & Annette Arbjerg, embedsdyrlæger fa Veterinær- og Fødevaredirektoratet. 
- Brexit ser fra Esbjerg Havn v/ Jesper Bank, COO, Port af Esbjerg. 
- Herefter vil tre virksomheder fortælle om deres syn på Brexit. Det er Arla, DFDS og Niels Winther. 
- Til slut er der paneldebat med talerne. Moderator er Niels Vallø, senior rådgiver i Contport Consult. 
Dette arrangement foregår på engelsk. 

Tjeklister og vejledninger 
På nuværende tidspunkt er situationen i forhold til Brexit stadig meget usikker. Flere myndigheder og organisationer anbefaler virksomheder med aktiviteter i Storbritannien at holde sig nøje orienteret om udviklingen. 
På ITD’s hjemmeside er der samlet en lang række informationer om Brexit. 
Erhvervsministeriet har udarbejdet en tjekliste, som er tilgængelig for alle. 
De britiske myndigheder har også udgivet flere vejledninger til virksomheder om blandt andet proceduren ved transport til og fra Storbritannien. 

Tid og sted

Trafikstyrelsens Brexit-møde holdes onsdag den 20. februar 2019 kl. 13.00 - 16.00 i Trafikstyrelsen, Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V.
www.trafikstyrelsen.dk
.
Brexit-mødet i Esbjerg finder sted onsdag den 6. marts kl. 10:00 - 13:30 i Fiskeri- & Søfartsmuseet, Tarphagevej 2, 6710 Esbjerg.
www.mdc.center
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093