23948sdkhjf

Kuehne + Nagel vil købe op i 2019

Schweiziske Kuehne + Nagel er udkommet med årsregnskab, og der er positive takter at spore hos transportgiganten.

Koncernen kunne præsentere et driftsoverskud (EBIT) på 987 mio. schweizerfranc, en vækst på 5,3 pct., mens omsætningen endte på 24,83 mia. schweizerfranc, en vækst på 12 pct.

- 2018 var endnu et vellykket år for Kuehne + Nagel. På trods af markedets svækkelse i slutningen af året lykkedes det os at øge vores nettoomsætning, bruttoresultat og EBIT igen. Den konsekvente implementering af vores forretningsstrategi var afgørende for denne succes, siger Dr. Detlef Trefzger, administrerende direktør for Kuehne + Nagel International AG, i en pressemeddelelse.

På søfragt, der er koncernens største segment, voksede Kuehne + Nagel 7,7 pct. i volumen. Virksomheden håndterede 4,7 mio. tyvefodscontainere (TEU) sidste år, hvilket svarer til en stigning på ca. 335.000 TEU.

Luftfragten voksede med 11,0 pct. til 1,7 millioner tons, hvilket ligger væsentligt over det samlede marked. Industrispecifikke løsninger til pharma & sundhedssektoren og luftfartsindustrien spillede en vigtig rolle i denne vækst.

På landevejen opnåede schweizerne betydelige stigninger i nettoomsætning, bruttoresultat og EBIT. Her var stykgods en af de primære vækstdrivere, samt intermodale forsendelser og transportstyring for store kunder i Nordamerika.

På logistikmarkedet øgede Kuehne + Nagel nettoomsætningen med 9,0 procent og bruttoresultatet med 8,8 procent. Virksomheden voksede betydeligt i USA og Asien. EBIT var under sidste års tal, en nedgang på 14,3 procent på grund af gennemgang af projektporteføljen og investeringer til et nyt globalt lagerstyringssystem.

- Ved at indføre yderligere digitale platforme med nye højt specialiserede løsninger og målrettede opkøb, nåede vi sidste år vigtige milepæle og vil fortsætte med at forfølge vores rejse. Selv om vækstmomentet i den globale økonomi blev sænket i slutningen af 2018, bekræfter vi vores mål for det kommende år. I 2019 tilstræber vi at vokse dobbelt så hurtigt som markedet og forbedre vores resultater yderligere, suppleret med udvalgte opkøb til vores portefølje, siger den administrerende direktør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094