23948sdkhjf

Scania er klar til regionsfinaler

Scania på vej til at finde Danmarks bedste chauffør i årets store Driver Competition. Fire regionsfinaler i marts og april

Der har været stor interesse for at deltage i Scanias chaufførkonkurrence, Drivers Competition, der afløser den tidligere konkurrencen Young European Truck Driver.

Det er fire år siden, sidste konkurrence fandt sted, og dengang var det danskeren Lars Søndergaard fra Aale ved Tørring, der vandt. Hvem husker ikke den triumf?

I år er der deltagere med fra 30 europæiske lande, og de skal nok gøre livet svært for den danske deltager, som skal findes i år. Hvem det bliver, finder vi ud af den 4. maj, når den danske finale holdes i Ishøj.

Inden da skal vi igennem fire regionale finaler, og de to bedste herfra går videre til finalen i Ishøj.

Første gang for J.C.
- For Scania Danmarks presse- og marketingchef Jannie Christensen er det første gang, hun oplever denne store begivenhed - og hun glæder sig.

- Jeg synes, at det er superspændende, siger hun.

- Interessen for at deltage har været stor, og vi har nu fundet datoerne for de regionale finaler.

Det bliver:

  • 16. marts i Aalborg
  • 23. marts i Herning
  • 13. april i Odense
  • 27. april i Frederikssund
  • 4. maj finale i Ishøj

Den europæiske finale finder sted den 25. maj i Södertälje, hvor Scania har sit hovedkontor.

Særlig dansk interesse
- Jeg tror, at vi i Danmark har en særlig interesse i at deltage, fordi det var en dansker, der vandt sidste gang, siger Jannie Christensen.

Hun ved dog endnu ikke, om Lars Søndergaard er blandt de, der deltager i dette års konkurrence. I givet fald skal han nok møde hård modstand.

Alle chauffører kan deltage. Det behøver ikke være Scania-chauffører, selv om de nok har en fordel.

- I den første kvalifikationsrunde har vi fundet 12 chauffører, som har registreret deres kørestil i vores flådestyringssystem, fortæller Jannie Christensen.

- I anden kvalifikationsrunde, som sluttede med udgangen af februar, kunne alle tilmelde sig og tage en test på nettet. De bedste herfra er også udtaget.

- Nu er vi altså klar til at holde de fire regionale finaler i Danmark.

Startede sidste år
På visse markeder startede Scania Driver Competition 2018-2019 allerede sidste sommer. Førstepræmien er som årene med Young European Truck Driver en splinterny Scania lastbil.

- Vi betragter chaufføren som det vigtigste aktiv med hensyn til økonomi, miljø og sikkerhed. Derfor er fokusområderne for Scania Driver Competition miljø, sikkerhed og brændstoføkonomi, siger Erik Ljungberg, der chef for Corporate Relations hos Scania.

- Et andet stort mål for os er at tiltrække de næste generationer af lastbilchauffører til erhvervet.

- Vi har altid stræbt efter at arrangere chaufførkonkurrencer, der fokuserer på de kompetencer, der er vigtige for transportbranchen, nemlig: brændstoføkonomi, sikkerhed og manøvreevne.

- Det er discipliner, som en vinder i Scania Driver Competition skal mestre.

Aldersgrænse væk
I den nye udgave af Scania Driver Competition er den hidtidige aldersgrænse på 35 år blevet fjernet, så Scania byder nu alle chauffører uanset alder velkommen i konkurrencen.

For alle deltagere handler det om at vise deres evner inden for:

  • defensiv og brændstoføkonomisk kørsel,
  • kontrol af køretøjet,
  • lastsikring
  • brandbekæmpelse
  • førstehjælp 

De skal også vise deres værd ved forskellige manøvreprøver som

  • præcisionskørsel
  • forlæns og baglæns slalomkørsel
  • vandudfordring

Svært - også for de erfarne
- Disse udfordringer bliver svære selv for meget erfarne lastbilchauffører. Vi belønner præcision og god dømmekraft frem for hastighed, og konkurrencerne vil især handle om at præstere på et konstant, højt niveau, fastslår Erik Ljungberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094