23948sdkhjf

Nu kan Køge Havn tage imod 200 meter lange skibe

Når Køge Havn sammen med Køge Jorddepot i morgen kan indvie 300 meter ny kaj, bliver det muligt at tage imod 200 meter lange og 30 meter brede skibe ved fortøjringsanlægget. 

Det skriver Køge Havn i en pressemeddelelse. 

De nye arealer er en del af en større udvidelse af havnens kajanlæg. 

- Der er stor efterspørgsel fra havnevirksomheder efter arealer på Køge Havn. Med indvielse af yderligere 300 meter kaj kan havnen tilbyde både havnearealer og kajarealer til modtagelse og afskibning af varer til glæde for virksomhederne og havnens økonomi, siger bestyrelsesformand for Køge Havn Kim Lindsø Thelin (LA) i meddelelsen.

I august i år vil yderligere 300 meter kan stå færdig, og i midten af 2020 vil havnen nå op på 300 kajmeter i alt.

Vanddybden ved kajkanten er 8,5 meter, den nye kaj er forsynet med pullerter, der kan klare et træk på op til 75 ton.  Pullerterne er forankret til en kraftig spunsvæg 13 meter bagved betonblokken. Det sikrer ifølge havnen, at de store skibe kan ligge trygt.

Kajpladsen er desuden udstyret med afløbssystem med afspærringsventiler, sandfang og olieudskiller, så et eventuelt spild bliver opsamlet, hvis uheldet er ude. I hver oliudskiller er etableret en dobbelt alarm, der melder, hvis noget er galt i olieudskilleren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078