23948sdkhjf

Få overblikket: Alle grønne køretøjer på markedet

På transportmessen fredag er der fokus på "grønne" køretøjer

Grønne energiteknologier og køretøjsløsninger udvikler sig i et hektisk tempo over hele verden. Både folketingets politikere, kommuner, private transportører og energiselskaber står over for vanskelige beslutninger, når de skal investere i såvel køretøjer som energiinfrastruktur.

Derfor sætter Transport 2019 fokus på grøn transport med konferencen og udstillingen Grøn Transport 2019, som løber over to dage: fredag og lørdag.

- Vi vil gerne være med til at give den offentlige og den private sektor et overblik over både aktuelle muligheder, og hvad fremtiden byder på inden for grøn transport, fortæller projektleder i MCH Messecenter Herning, Nikolaj Jørgensen.

- Ambitionen er at skabe et event, som ikke er set tilsvarende i Danmark. Vi samarbejder med webplatformen Nofoss.dk, der har både markedsviden og netværk til at udvikle et stærkt koncept for grøn transport ved vores messe.

Fredag: Tung transport
På konferencen om fredagen sættes der fokus på tung transport, renovation og offentlige myndigheder.

Her vil der blandt andet være et indlæg indlæg fra Teknologisk Institut om flådeanalyser i kommunerne.

Affald Varme Aarhus fortæller om sine overvejelser omkring udbud af renovationskørsel med biobrænd-stoffet HVO som drivmiddel, mens Frederiksberg Gartnerservice, transportfirmaet Meldgaard og busoperatøren Arriva fortæller om deres erfaringer med alternative drivmidler som el, biogas og biobrændstof.

Lørdag: Køretøjerne
Om lørdagen er det importørerne, der står for konferencen. Her giver Iveco, Scania, DAF, Volvo, Mercedes-Benz og MAN deres bud på løsninger til den grønne omstilling. Konferencen ledes af direktør Gunni Mikkelsen fra De Danske Bilimportører.

Mercedes-Benz har allerede solgt 100 gasdrevne Econic-lastbiler til affaldskørsel i Danmark. Firmaet har netop lanceret en Actros til gas, men ellers er det el- der er fokus på de kommende år.

- Lige nu tester vi en eActros og en elektrisk version af Econic i Tyskland, fortæller Mikael Voigt, fra Mercedes-Benz Danmark.

- Udviklingen går stærkt, og der investeres mange milliarder i ikke blot grøn teknologi, men også i selvkørende teknologier. Derfor synes vi, det er en rigtig god idé, at Transportmessen inviterer transportmarkedet til at komme og blive opdateret på udviklingen. 
 
Også MAN Truck & Bus Danmark A/S er klar til at fortælle det danske marked om flere nyskabelser, der er på vej ud på markedet for både busser og lastbiler. 

På transportmessen præsenterer MAN Truck & Bus sin nye Lion’s City bus, der kan leveres som el-hybridbus til både diesel og gas.

- I Sverige kører der mere end 1.000 MAN busser med biogas som brændstof, så det er velafprøvet teknologi. Med den nye Lion’s City elhybrid har vi givet kunderne mulighed for at kombinere det bedste af to verdener, nemlig biogas og grøn el, siger Jesper Mathiesen, Fleet & PTA Tender Manager Citybus, fra MAN Truck & Bus.

Artiklen er en del af temaet Transport 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094