23948sdkhjf

Sammenholdet er stort i Convoy Buddy

Chaufførklubben Convoy Buddy samler ind til fængslet chauffør og viser veteranbiler på Transport 2019.

Der er intet som sammenhold mellem kollegaer. Og sammenhold er netop kodeordet for chaufførerne i Convoy Buddy. Uanset om man arbejder for vognmænd, der konkurrerer med hinanden, og uanset om man kører i Scania, Volvo, DAF eller Mercedes, så holder man sammen. Man mødes jævnligt til stævner og de såkaldte jambourées, som klubben er medarrangør af.

Convoy Klubben er også blevet en god samarbejdspartner til MCH Messecenter Herning, hvor man for tredje år står for den store veteranbiludstilling af flotte lastbiler - og der bruges meget energi på at finde de flotteste og mest sjældne biler frem.Det er også tilfældet i år, hvor Convoy Klubbens sekretær Claus Filipsen har fundet 10-12 spændende køretøjer frem.

- I år har vi kaldt udstillingen for "Vild, Vildere og Vildest," fortæller han. Vi viser nemlig nogle af de vildeste veteranlastbiler, som man kan finde i Danmark. Der findes jo vognmænd, som ofrer mange penge og ressourcer på at skille lastbiler ad og samle dem - og lakere alle dele, så de fremstår som helt nye biler - selv om de har 30, 40 eller 50 år på bagen.

- Jeg vil ikke nævne nogle specifikt her, men der er virkelig nogle vildt flotte biler, og blandet andet en trailer, som er blevet sænket og indrettet med soveværelse, køkken, badeværelse og stue.

- Der kommer nogle sindssygt flotte biler på vores 1250 kvadratmeter store stand, siger Claus Filipsen, som sammen med Flemming fra Convoy Klubben har taget en uges ferie for at stille de mange veteranbiler på plads og indrette Convoy Klubbens egen stand.

Indsamling til Søren
Et andet vigtigt projekt for Convoy Klubben bliver præsentationen af bogen "Convoy - det er en livsstil" som Claus Filipsen selv har skrevet. Bogen er en fortælling om Convoy Klubbens historie og er fyldt med billeder fra klubbens store fotoarkiv.

- Der doneres et beløb for hver bog, der bliver solgt, fortæller Claus Filipsen.

- Pengene går til chaufføren Søren Bruhn, som sidder fængslet i Grækenland på femte år. Han er ved at blive udleveret til Danmark; men han har måttet sælge hus, bil og alt, hvad han ellers ejer.

Det er Lars Bruhn, der står bag indsamlingen til Søren. Det er tredje gang, han gør det. Det er ikke billigt at sidde i fængsel i Grækenland. Husk på, at han ikke er dømt. Han sidder bare i fængslet dernede.

- Det er fuldstændig ubegribeligt, at det officielle Danmark ikke har gjort noget i de år, han har siddet der. Vi chaufførerne er virkelig harme over det.

- Hvis det har været en dansker, der smugler narko i Thailand, eller en præst fra Jehovas Vidner i Rusland, så bliver det blæst op i TV-avisen og vores udenrigsminister reagerer på det med det samme; men når det er en chauffør, får han bare lov til at sidde! Horribelt! 

- Det er vi meget oprørte over.

Artiklen er en del af temaet Transport 2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078