23948sdkhjf

Manglende papirer kostede 360.000 kr. i bøder

En politipatrulje fra Tungvognscenter Øst i Greve stoppede fredag en rumænsk lastbil med tilkoblet dansk sættevogn på Køge Bugt Motorvejen, ved rastepladsen i Karlslunde.

Vogntoget blev ført af en 46-årig rumænsk lastbilchauffør, som kun kunne dokumentere de sidste to dages kørsel i lastbilen. Det selvom han, ifølge loven, skal kunne fremvise diagramark for mindst 20 dages kørsel inden for de seneste 28 dage, når han som i det tilfælde kørte i en lastbil med analog takograf.

Den rumænske lastbilchauffør blev sigtet for overtrædelse af takografforordningen, der som udgangspunkt straffes med en bøde på 6.000 kr. pr. dag, hvor en kørsel ikke kan dokumenteres.

Det løb altså op i en bøde på 120.000 kr.

Lastbilchaufførens vognmand er også blevet sigtet som ansvarlig i denne sag, og det rumænske vognmandsfirma har fået en bøde på ikke mindre end 240.000 kr. i anledning af chaufførens overtrædelser af takografforordningen i EU.

Vognmandens danske speditørfirma har valgt at stille garanti for bødepåstanden til både lastbilchaufføren og vognmanden.

Sagen mod lastbilchaufføren er allerede berammet i Retten i Roskilde til den 6. maj 2019, hvor anklagemyndigheden også vil kræve, at lastbilchaufføren ubetinget skal frakendes sit kørekort til lastbil i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079