23948sdkhjf

Ønske om enklere ordning for varebiler

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti mødes i dag med transportministeren for at begrænse den omfattende genregistreringen af varebiler.

Omkring 200.000 varebiler skal omregistreres hos Motorstyrelsen senest den 1. juli på grund af den nye lov om godskørselstilladelse for varebiler.

Loven er oprindelig indført for at få kontrol med de cirka 12.000 varebiler, der fragter gods "for fremmed regning;" men loven indebærer, at alle andre varebiler – også håndværkerbiler og servicebiler – skal genregistreres, så de kommer ind i Motorstyrelsens elektroniske registrering.

Der er ikke tale om, at varebilerne skal have en ny nummerplade, men de skal have en ny attest – og det skal der betales et gebyr på 100 kroner for pr. varebil.

Varebiler på papegøjeplader, der kun anvendes privat, skal ikke registreres.

De seneste uger har sagen vakt furore i håndværkerkredse, og nu er kritikken omsider nået til Christiansborg.

Det problematiske med loven er, at den er vedtaget af et flertal uden om regeringen, og at den den store omregistrering kommer bag på partierne bag loven.

Kan ikke se, det er nødvendigt

- De mange omregistreringer er ikke groet i min have, siger Dansk Folkepartis transportordfører Kim G. Christiansen.

- Transportministeriet siger, at det er man nødt til at gøre det på denne måde, men det skal vi da diskutere. Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være nødvendigt.

Vil ikke genere håndværkerne

Også Socialdemokratiets Christian Rabjerg Madsen ønsker en ordning, der ikke generer de ejere af varebiler, som ikke bruges til fragt af gods for fremmed regning.

- Vi har aldrig haft ønske om at gøre det besværligere for håndværkere og andre ejere af erhvervsvarebiler, for hvem det ikke er relevant med godskørselsreglerne, siger han.

- Vi er åbne for at diskutere, om man kan tilpasse regelværket, så det giver den mindst mulige gene; men det er afgørende, at vi får implementeret disse regler hurtigst muligt. Vi ser en hel del eksempler på konkursrytteri, siger Christian Rabjerg Hansen.

Trafikordførerne har møde med transportminister Ole Birk Olesens (LA) senere i dag (20. marts).

Loven om en tilladelsesordning for varebiler blev fremsat af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF i forrige folketingssamling og vedtaget 4. juni 2018 med støtte fra Alternativet.

I udvalgsbehandlingen gjorde transportminister Ole Birk Olesen det klart, at håndværkeres varebiler, der udelukkende anvendes til firmakørsel, også skal anmeldes til Motorstyrelsen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143