23948sdkhjf

Chauffører fra slumlejr i Padborg fordobler lønnen i Polen

Kummerlige bo-og arbejdsforhold i Kurt Beier Transports slumlejr i Padborg er skiftet ud med en lejlighed i den polske by Szezecin og nyt chaufførjob

De tre filippinske chauffører Juniper Revis, Jojit Cate og Cosme Tadena oplevede sidste år Danmark fra den værste side, da de boede i den danske vognmand Kurt Beier Transports slumlejr i Padborg.

De har nu efter måneder i uvished fået nyt job og en anstændig bolig. Men de måtte søge sydpå til Polen, før det lykkedes. Det skriver Fagbladet 3F.

De står til at få 7.000 polske zloty i månedsløn i deres nye job, hvilket svarer til cirka 13.000 kroner. Dertil kommer diæter, hvilket samlet set vil gøre betalingen en hel del højere.

- Det er meget trist at tænke tilbage på tiden i slumlejren i Danmark. De forfærdelige forhold havde ingen af os ønsket, og vi har spildt mange måneder af vores liv. Men det var kampen værd, siger Jojit Cate.

Deres lange rejse mod ordentlige forhold begyndte 29. oktober 2018, hvor Fagbladet 3F afslørede, at filippinske og srilankanske chauffører boede under usle og uhygiejniske forhold i slumlejren tæt på den tyske grænse.

27 chauffører kom efterfølgende under beskyttelse af Center Mod Menneskehandel og boede et hemmeligt sted i fem uger. Nogle valgte derefter at vende hjem til Filippinerne, men størstedelen af chaufførerne blev i Europa. En del af dem har fået nyt job.

De tre chauffører vil gerne holde deres nye arbejdsgiveres navn for dem selv, indtil de har fået deres arbejdstilladelse. Men Fagbladet 3F har set dokumentet med deres fremtidige vilkår.

De fandt jobbet gennem nogle af de andre chauffører fra slumlejren.

- Vi får også sygeforsikring, siger Jojit Cate, der gerne vil arbejde minimum tre år mere i Europa.

Deres kommende arbejdsgiver har givet chaufførerne et forskud, så de har råd til mad og husleje, indtil deres de får deres arbejdstilladelser.

- Det er en god arbejdsgiver. Heldigvis er alt billigere i Polen – også madvarer, siger Jojoit Cate.

Artiklen er en del af temaet Kurt Beier-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078