23948sdkhjf

Vognmandsafdelingen boomer hos NorSea

Et nyt, digitaliseret koncept giver travlhed i vognmandsafdelingen hos NorSea

Hvis det virker som om, at du ser flere af NorSeas hvide lastbiler på havnen i Esbjerg, er der noget om snakken. Virksomhedens vognmandsafdeling oplever i denne tid en kraftig vækst, der blandt andet skyldes en markant øget efterspørgsel efter mere fleksibel lokal offshore-transport.

- Vi har indført nyt setup, der er ret unikt og uhyre fleksibelt, og som har givet vognmandsafdelingen et sandt boom, fortæller Anders Aalund Olsen, der er chef for Logistics & Offshore Solutions i NorSea.

- I stedet for at bestille en hel transport, kan vores kunder nu nøjes med at bestille en del af pladsen på lastbilen. Vi puljer flere mindre transporter sammen, og det giver nye muligheder for kunderne. De kan ikke alene spare penge på transporterne, men de får også adgang til services som Track & Trace og levering samme dag.

Bag det nye setup ligger store investeringer i IT og digitalisering fra NorSeas side. Disponeringen af transporterne er nu integreret i virksomhedens CCU-management-system, der er et såkaldt container enhedsstyringssystem. Det giver nogle store planlægningsmæssige fordele.

Flere investeringer
Den ekstra travlhed i vognmandsafdelingen betyder, at der skal investeres i flere lastbiler.

- I løbet af foråret får vi otte nye lastbiler. Det er den største investering i vognmandsafdelingen i virksomhedens historie, siger Anders Aalund Olsen.

- Det betyder også, at vi er gået på jagt efter flere dygtige chauffører. Vi skal have fat i nogle, der kan arbejde med stort fokus på kvalitet og sikkerhed.

NorSea har også ansat en ekstra disponent, Morten Plambech, som skal hjælpe med at håndtere den øgede trafik. Morten Plambech er tidligere trafikchef i DSV’s kontraktafdeling.

- Der er ikke noget, der tyder på, at væksten tager af lige foreløbig. Tværtimod forventer vi øget vækst i de kommende år – ikke kun inden for offshore, men også inden for transport af farligt gods og gasdistribution. Vores erfaring her består blandt andet i et samarbejde med AGA i snart 20 år.

- Vi kan virkelig se gevinsten af, at vi har været innovative i forhold til digitalisering. Det vil blive ved med at være et område, som vi prioriterer meget højt, slutter Anders Aalund Olsen fra det travle kontor hos NorSeas vognmandsafdeling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078