23948sdkhjf

Om igen for omfartsvej ved Mariager

Dansk Folkeparti erkender, at det er ved siden af skiven med forslag om dyr omfartsvej i Mariager. - Vi har lyttet til kritikken, siger Thulesen Dahl

Dansk Folkeparti er parat til at droppe store dele af planen om en omfartsvej ved Mariager.

Forslaget om den 377 millioner kroner dyre omfartsvej, der skulle føre tung trafik uden om byen, er blevet mødt af hård kritik.

I stedet for omfartsvejen foreslår Dansk Folkeparti en mindre omfartsvej til 80 millioner kroner, der ifølge TV2 skal gå til Alstrup og ikke som tidligere til Assens.

Blandt andre TV2 og Radio24syv har bragt nyheder om, at den tunge trafik i Mariager er meget begrænset. Samtidig har tidligere undersøgelser fra Vejdirektoratet ikke vist, at der skulle være behov for en omfartsvej.

Specielt Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, har været en fortaler for omfartsvejen.

Kim Christiansen bor selv i nærheden af Mariager og driver en kro i byen. Over for Radio24syv har han sagt, at den tunge trafik betød ødelagte tagrender og blomsterkrukker i byen, og at den udgør en sikkerhedsrisiko.

- Det handler om sikkerhed for skolebørn. Det handler om sikkerhed for de mange turister, der krydser Havnevej hver sommer, men som må springe for livet, fordi der kommer et 25 meters vogntog kørende forbi, sagde Kim Christiansen tidligere til radiostationen.

Omfartsvejen var en del af den 112 milliarder kroner store infrastrukturplan, som regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede midt i marts.

Til TV2 News fortæller formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl:

- Vi har lyttet til kritikken og har kigget på projektet en gang til. Vi synes, at vi har lavet en god samlet plan til 112 milliarder kroner. Men hele diskussionen har handlet om omfartsvejen ved Mariager.

- Vi erkender, at vi måske ikke har ramt skiven helt rent her. Nu kan vi tage udgangspunkt i et projekt, der er i en helt anden pris, men stadig gør en masse positive ting, siger Thulesen Dahl.

Ifølge politisk redaktør på Avisen Danmark Thomas Funding er det fornuftigt, at DF nu sadler om. For sagen var ved at forplumre debatten om land og by.

- Den risikerede at ødelægge den dagsorden, som de satser meget på skal sikre dem et fornuftigt valg, siger han til Ritzau.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094