23948sdkhjf

Vognmand solgte forretningen: - Jeg var kørt træt

Vognmand Jan Tøfting fra Hørdum har solgt sin forretning til Allan Thomsen fra Vorupør.

Handelen er kommet i gang, fordi 46-årige Jan Tøfting har fået fast arbejde hos jernbaneentreprenøren Strukton, der blandt andet arbejder på Thybanen.

- Jeg har drevet min virksomhed siden 1. oktober 2005, hvor jeg købte Johannes Enevoldsens forretning i Skjoldborg. Men her på det sidste var jeg kørt lidt træt i det. Jeg havde jo aldrig fri. Jeg passede selv alt fra papirarbejdet og kunderne. Og da jeg forleden havde fået et nyt knæ, havde jeg 12 uger til at spekulere over fremtiden, lyder det ærligt fra Jan Tøfting.

For 55-årige Allan Thomsen var det oplagt at overtage virksomheden, som man i forvejen samarbejdede med.

- Jan Tøfting havde blandt beskæftiget sig med udlejning af jernkøreplader. Han havde lager for landets største leverandør af pladerne, E. Trasborg. Disse aktiviteter overtager vi også, siger Allan Thomsen.

Han håber, at Jan Tøftings kunder fremover vil bruge ham, når de mangler jernkøreplader, som også fremover vil være at finde på lagerpladsen i Stagstrup.

En anden årsag til den hurtige overtagelse er, at der medfølger en lastbil og en kran. Allan Thomsen skulle lige til at anskaffe sig en ny lastbil.

- Jans lasbil er kun et år gammel og så har han i 2016 investeret i en ny kran. Så dem har jeg købt med, fortæller Allan Thomsen.

Allan Thomsen har drevet vognmandsforretning siden 1988, hvor han gik i sin fars fodspor. Firmaet beskæftiger i dag 14 medarbejdere.

I forbindelse med handelen har han fastansat Jan Tøftings faste afløser gennem 10 år, 33-årige Martin Worm Nielsen.

Jan Tøfting fortæller, at han dog fortsætter med at køre studenterkørsel når den tid er.

- Til det formål anskaffer jeg mig en lille lastbil, siger han.

Generationsskifte på vej
Allan Thomsen oplyser, at han så småt er i gang med at tænke generationsskifte i firmaet.

- Jeg har netop ansat min 27-årige søn Jan i firmaet. Han har de seneste otte år arbejdet som lagermand på Sjørring Maskinfabrik. Nu må vi se hvordan det går. Min anden søn, 28-årige Jesper, skal i gang med at læse på universitetet i Aalborg. Så næste skridt bliver, at jeg ændrer firmaet fra enkelmandsfirma til et aktieselskab. Det gør det nemmere at generationsskifte på et tidspunkt, siger han.

Det ved han fra pålidelig kilde. Hans hustru Linda er revisor ved Brandt.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095