23948sdkhjf

Dansk eksport kaster rekordmange job af sig

825.000. Så mange job er der i Danmark afledt af eksporten til andre landet. Og det er rekordhøjt, skriver Dansk Industri, der har stået bag en nylig offentliggjort analyse.

Analysen viser også, at to tredjedele af antallet alene er medført af salget til EU's indre marked. Og det understreger, at EU har stor betydning for den danske eksport, siger Peter Bay Kirkegaard, som er seniorchefkonsulent i Dansk Industri.

- For det første har vi som EU-medlem fri adgang til det indre marked, som er et af verdens største markeder, men for et par år siden var vi vist en smule større end USA, uden told eller andre barrierer. For det andet har EU indgået en lang række gode handelsaftaler med lande uden for EU – bl.a. Japan og Canada, som betyder, at danske virksomheder også har god adgang til deres markeder, siger Peter Bay Kirkegaard.

DI skriver, at EU i dag handelsaftaler med over 100 lande. Både rige lande, hvor aftalerne sikrer EU-landene bedre handelsbetingelser – og aftaler med udviklingslande, som omvendt sikrer fattige lande fair afsætningsmuligheder på EU-markedet. 

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094