23948sdkhjf

Danmark skraber bunden for selvstændigt erhvervsdrivende

En sidsteplads. Det er de kolde erkendelser, når man ser på Danmarks placering i EU på listen over andelen af selvstændigt erhvervsdrivende i forhold til lønmodtagere.

Det viser en opgørelse fra Dansk Erhverv.

Og tendensen er desværre for nedadgående, og det bekymrer i brancheorganisationen.

- En lav andel af selvstændigt erhvervsdrivende er ikke nødvendigvis et problem i sig selv. Men det er foruroligende, når antallet af selvstændige i Danmark samtidig bevæger sig ned ad, uden tegn på at stoppe, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Jasmina Pless.

Danmark har 200.000 selvstændige mod 2.750.000, viser DEs tal.

- Alle vækstvirksomheder skal starte et sted, og hvis vi skal skabe gode vækstsucceser i Danmark, så kræver det gode forhold for at starte egen virksomhed. Selvstændigt erhvervsdrivende er ofte virksomheder, der arbejder med handel, byggeri eller som mindre servicevirksomheder. Det er virksomheder, som har behov for lånekapital for at kunne vokse sig store, siger Jasmine Pless og fortsætter:

- Desværre oplever mange små virksomheder, at det kan være svært at skaffe den nødvendige kapital, og det skal vi have gjort op med, hvis vi vil styrke erhvervslivet i Danmark og sikre fremtidige arbejdspladser og vækst, siger hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093