23948sdkhjf

Aarhus Havn er klar til konsolidering

Aarhus Havn kommer ud af regnskabsåret 2018 med en omsætning på 278 mio. kr., et overskud (EBIT) på 73 mio. kr. og en overskudsgrad på 26 pct. I perioden er der anvendt 110 mio. kr. til anlægsinvesteringer.

Omsætningsstigningen landede på 7 mio. kr. og stigningen i overskuddet på 1 mio. kr. Aarhus Havns ledelse betegner det som et tilfredsstillende resultat i et konkurrencepræget marked.

- Vi har i de senest år præsteret en solid indtjening, og denne byggede vi oven på i 2018. Vi er inde i en god udvikling, som vi forventer at fastholde i de kommende år, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen.

Danmarks største containerhavn
Aarhus Havn er Danmarks største containerhavn og i 2017 realiserede virksomheden en stigning i containeromsætningen på 14 pct. I 2018 blev der lagt yderligere 6 pct. oven i denne godsomsætning således, at omsætningen på 2 år er steget med godt 20 pct. på containerområdet.

- Når jeg kigger ud ad vinduet fra mit kontor, kan jeg se, at lastbilerne på Østhavnsvej, der fører ud til containerterminalen, kører tættere end tidligere. Så tallene på papiret har også et virkeligt billede. Vi har stadig mulighed for at vækste på Østhavnen, men det er klart, at hvis den nuværende kadence fortsætter, så vokser vi ud af egen havn på et tidligere tidspunkt end forventet, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Foruden containere har Aarhus Havn en lang række produkter på hylderne for eksempel fast bulk, flydende bulk, færger, krydstogt og arealleje. Alle forretningsområder kom ud af 2018 med et positivt resultat - med containere og bulk som de største bidragsydere til det samlede resultat.

- En af vores styrker er helt sikkert, at vi har et meget bredt sortiment at tilbyde vores kunder. Og det er naturligvis positivt, at vi formår at få overskudsgivende resultater på alle forretningsområder, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Han peger på, at Aarhus Havn er fuldstændig klar til den konsolidering, som den samlede havnesektor uden tvivl står over for i de kommende år.

- Der synes at være konsensus om, at fremtiden byder på færre men større havne i Danmark. I forvejen er Aarhus Havn Danmarks største erhvervshavn. Og vi er klar til at absorbere det gods, der skal finde andre kanaler, når mindre erhvervshavne lukker, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079