23948sdkhjf

Lastbiler kan få prioritet i Københavns lyskryds

Men kun uden for myldretiden
Københavns Kommune tilbyder nu transport- og logistikvirksomheder, at deres køretøjer kan modtage prioritet i lyskrydsene og få særlig trafikinformation.

Det sker ved hjælp af såkaldte kooperative intelligente transportsystemer (C-ITS), som giver mulighed for direkte kommunikation mellem køretøjer og forskellige dele af infrastrukturen, for eksempel trafiksignaler.

Chauffører vil fremover blandt andet kunne se, hvilken hastighed de optimalt skal køre for at nå over for grønt ved næste lyskryds. Denne hastighedsvejledning kan hjælpe chaufførerne med at tilpasse deres hastighed til trafiksignalerne og derved undgå unødige stop og acceleration. Dette forventes at reducere brændstofforbruget og derfor også køretøjernes udledning af CO2 og partikler i byen.

Udstyr kan lånes
Det vil også være muligt at give transport- og logistikvirksomheder prioritet i lyskrydsene uden for myldretiden. Det fungerer sådan, at når køretøjet ved hjælp af særligt udstyr ombord anmelder sin ankomst ved krydset forude, vil der - under hensyn til den øvrige trafik - gives en forlængelse af grøntiden, så køretøjet kan passere uden at stoppe.

At denne service gives udenfor myldretiden har til hensigt at give transport- og logistikvirksomheder et ekstra incitament til, i endnu højere grad, at lægge deres aktiviteter på tidspunkter, hvor vejene ikke allerede er presset af de mange pendlere.

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning inviterer til et digitaliseringsværksted for transport i Københavns Kommune, hvor man kan høre mere om initiativet og tilmelde sig et samarbejde med Københavns Kommune. Man vil derefter også kunne låne det udstyr, der muliggør kommunikationen til trafiksignalerne og tildelingen af prioritet, og som nemt kan installeres i køretøjerne.

Digitaliseringsværkstedet foregår tirsdag 28. maj klokken 9-12 hos Teknik- og Miljøforvaltningen, Njalsgade 13, 2300 København S. Tilmelding på: https://da.surveymonkey.com/r/Q5R9FLY


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125