23948sdkhjf

ATL: Lang ventetid på at få vognmandstilladelse

Der er i øjeblikket op til 12 ugers ventetid på at få en vognmandstilladelse. Det er væsentligt længere end normalt.

I november sidste år flyttede opgaven med at udstede vognmandstilladelser fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i København til Færdselsstyrelsen i Ribe. I den forbindelse har det været nødvendigt at uddanne nye medarbejdere til at løse opgaven. Mens det er sket, er bunken af ubehandlede ansøgninger vokset.  

- Det har taget tid at få opbygget kompetencerne i huset. Samtidig har vi fået flere ansøgninger end normalt, fordi virksomhederne i branchen har travlt, siger kontorchef Kasper Bruun Graversen fra Færdselsstyrelsen.

Kontorchefen beklager de gener, som den forlængede sagsbehandling giver for virksomhederne. Og han forventer, at situationen snart bliver bedre.

 - Vi har tilført flere ressourcer, og vi er i fuld gang med at kæmpe os gennem ansøgningerne. Jeg forventer, at vi er nede på en normal sagsbehandlingstid på 8 uger, når vi kommer til juli, siger Kasper Bruun Graversen.

ATL er opmærksom på, at mange vognmænd kan være udfordret af den lange sagsbehandlingstid.

 - Det kan ikke undgå at få kortvarige konsekvenser, når man flytter en opgave på tværs af landet. Men vi vil holde øje med, at konsekvenserne netop bliver kortvarige. Det er afgørende for vognmændene, at der er en effektiv og hurtig sagsbehandling i Færdselsstyrelsen, siger direktør i ATL Lars William Wesch.

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111