23948sdkhjf

Opkøb skubber til Frejas vækst

Integrationen af Transcargo forløb planmæssigt i 2018

Omsætningen steg med 22,5 pct. hos Freja Transport & Logistics Holding i 2018 og endte dermed på 3,12 mia. kr.

Ebit steg samtidig med 23,5 pct. til 51,4 mio. kr., mens overskuddet før skat faldt med 56 pct. til 38,0 mio. kr. Resultatet for 2017 var dog påvirket positivt af engangsindtægter, og 2018 er påvirket negativt af handels- og integrationsomkostninger i forbindelse med købet af Transcargo. Det skriver Freja i en pressemeddelelse.

Udviklingen i Danmark, herunder en kontrolleret integration med Transcargos tidligere danske aktiviteter, har været positiv med en øget indtjening som resultat. I Norge er der åbnet nyt kontor i Ålesund, og generelt er udviklingen i datterselskaberne i Norge og Finland ”meget positive”, melder Freja.

Til gengæld har de svenske aktiviteter ikke levet op til forventningerne i 2018. Den negative trend er fortsat ind i 2019 og derfor man skiftet den svenske ledelse ud samtidig med, at der er tilført management fra Danmark. Segmentet Air & Sea er blev styrket med tilførsel af ressourcer, ligesom der er investeret i en stærkere salgsorganisation. Det svenske selskab budgetterer fortsat med underskud i 2019, og der er fra moderselskabet tilført den nødvendige styrkelse af kapitalen.

Det nyligt tilkøbte selskab i Polen har til gengæld vist en flot udvikling, og potentialet for fortsat vækst er enormt, vurderer Freja. Kina har ligeledes haft en flot udvikling i såvel omsætning som indtjening – en udvikling der ser ud til at fortsætte i 2019.

- Et fornuftigt årsresultat for 2018, men vi er både parate og har ambitionerne til at vise, at vi kan gøre det bedre. I 2018 har det været udnyttelse af de nye teknologier og integrationen af Transcargo, der har haft vores fokus. I år er det især vores nye positionering på det polske marked, sammen med genopretningen af det svenske selskab, der vil få størst fokus - uden at det dog må gå ud over vores udvikling i Kina, Norge og Finland. Udviklingen i første kvartal 2019 viser, at vi er på rette vej. Vi har platformen og er klar til at høste frugterne af de senere års massive investeringer. Og skulle der være yderligere konsolideringsmuligheder, er vi også klar til at ”kigge” på det, siger Jørgen Hansen, stifter og bestyrelsesformand i Freja-koncernen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094