23948sdkhjf

Chauffører vil ikke forbi Esbjerg Havn: Frygter kæmpe bøder

Danske chauffører beder om nye ruter af frygt for kæmpebøder for menneskesmugling.

Chauffører er så bange for at komme til at fragte illegale immigranter til England, at de fravælger ruter via Esbjerg Havn.

Det skriver DR Syd.

Udmeldingen kommer fra vognmændenes brancheorganisation ITD, efter at DR de sidste dage har afsløret, at der er en øget trafik af albanere, der forsøger at bruge Esbjerg Havn som transit for at komme illegalt til England.

- De er meget nervøse for konsekvenserne, hvis de stiller en trailer på havnen, og de bliver stillet til ansvar, hvis der er en, der hopper ombord på den, siger ITD's politiske chef Jørn-Henrik Carstens til DR Syd.

De britiske myndigheder opkræver en bøde på 2000 engelske pund pr. illegal immigrant, der er med i en lastbil-trailer fra Danmark til England. Det svarer til cirka 17.000 danske kroner.

En af dem, der har mærket konsekvensen af at have ubudne gæster med til England, er den esbjergensiske vognmand Henrik Skov Christensen. Da en af hans trailere kom i land i England hoppede ti voksne albanere samt et spædbarn ud.

- Jeg fik en regning på 566.000 kroner i tabt gods, da det skulle destrueres - plus hotelophold og 2.000 pund i bøde per person, siger vognmanden til DR Syd.

Samlet set løb regningen for de 11 ubudne gæster op i 962.000 kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094