23948sdkhjf

HCS' biogassatsning i problemer

Tidligere på året blev Hashøj Biogas erklæret konkurs ved Skifteretten i Næstved. Kort efter overtog transportfirmaet HCS alle aktiviteter og aktiver.

Nu ser det dog ud til, at de nye ejere er løbet ind i problemer med at få afsat biogassen, hvorfor anlægget kan ende med at måtte lukke alligevel.

Det skriver SN.dk.

Hashøj Biogas har nemlig leveret biogas til Hashøj Kraftvarmeforsyning, som netop har fået stillet en kommunegaranti til byggeriet af et nyt varmeværk til 36 millioner kroner. Et varmeværk, der ikke skal producere på biogas, men derimod flis og varmepumpe.

HCS har forsøgt at overbevise kraftvarmeværkets bestyrelse om, at det det vil være fornuftigt at fortsætte med biogassen, men uden held. Nu kan HCS så ende med at stå i den situation, at man fra og med næste forår ikke længere har et sted at sende biogassen hen.

- Vi vil så være nødt til at brænde det af i en fakkel i trekvart år frem til starten af 2021, hvor vi har en plan om at være færdig med at opgradere værket til at levere til naturgasnettet. Men værkets økonomi kan ikke holde til trekvart år uden indtægt. Så må det lukke, og det vil da påvirke hele området, siger Mads Frederiksen, direktør hos HCS til dagbladet.

Bestyrelsesformand hos Hashøj Kraftvarmeforsyning fortæller, at beslutningen om at opføre et nyt værk blev taget fordi de landmænd, der tidligere stod bag Hashøj Biogas, inden konkursen tidligere på året havde opsagt aftale om levering af biogas med kraftvarmeværket.

Han understreger, at nyt varmeværk er den mest økonomisk fordelagtige løsning for kraftvarmeværket, hvilket Mads Frederiksen tidligere har anfægtet.

Til trods for uenigheder forhandler parterne stadig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094