23948sdkhjf

Transportkræfter rykker sammen i fælles hus

Nordic Logistics Association (NLA), der består af DTL - Danske Vognmænd, SÅ i Sverige og NLF i Norge, meddeler, at man forstærker samarbejdet i Bruxelles. Det sker helt konkret, når NLA flytter i nye lokaler sammen med de store og stærke vognmandsorganisationer BGL fra Tyskland og FNTR fra Frankrig.

DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard forklarer, at der er tale om en oprustning, der vil medføre en endnu mere effektiv politisk indsats i EU.   

- Mere og mere af lovgivningsarbejdet, der påvirker transporterhvervet ikke bare i Danmark og i Norden, men i resten af Europa, foregår i EU-regi. Det arbejde har vi igennem en række år påvirket sammen vores svenske, norske og finske kollegaer igennem NLA. Nu styrker vi indsatsen med et endnu tættere samarbejde i Bruxelles med vores europæiske kolleger fra Tyskland og Frankrig med den klare forventning, at vi i endnu højere grad kan udnytte de meget kompetente kræfter, det samarbejde repræsenterer, siger Erik Østergaard.

Det nye bofællesskab åbner dørene pr. 1. august 2019. De seks europæiske organisationer har en række fælles fokuspunkter, blandt andet ønsket om en fælles forstærket indsats for at holde EU fast på vejpakken, ønsket om at dæmme op for social dumping og unfair konkurrence, samt arbejdet for bedre digitale løsninger blandt andet til håndtering af køre- og hviletidsreglerne.

- På et tidspunkt, som særligt sætter udfordringer for den europæiske vejtransport, tilfører det værdi at skabe et stærkere samarbejde mellem vores foreninger. Dette er resultatet af et godt og frugtbart samarbejde mellem vores foreninger gennem allerede flere år, udtaler Prof. Dr. Dirk Engelhardt, administrerende direktør for BGL.

- Sammen vil vi på vegne af de mange tusinder vognmænd, som vi repræsenterer, kommunikere bedre, informere bedre og fremføre vores fælles budskaber til de europæiske beslutningstagere. Dette skal bidrage til at forbedre markedet for vejtransport i de kommende år, udtaler Mrs Florence Berthelot, Generalsekretær for FNTR.

BGL er den førende forening for vejtransport og logistic i Tyskland med 7.000 tilknyttede medlemmer. FNTR er den førende forening for vejtransport i Frankrig med 5.000 medlemsvirksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094