23948sdkhjf

Kanonkonge fik ny kanon

Han bliver kaldt kanonkongen fra Skovby. Han er indehaver af NB Beton i Skovby ved Galten og hedder Niels Bräuner. Han råder over en flåde på 25 betonkanoner, så det med kanonkongen er vist meget passende.

Da han forleden holdt reception for at markere sit 45-års jubilæum som selvstændig og sin 70-års fødselsdag, kunne han tilføje endnu en stor kanon til flåden, nemlig en 4-akslet trailer med en 17 kubikmeter betonkanon.

Den nye betonkanon er bygget i samarbejde med Ejner Hessel på et skræddersyet trailerchassis fra LECI i Zaragoza i Spanien. Betonblanderen er produceret af Wazenmix ligeledes i Zaragoza, og hele herligheden er specificeret helt efter NB Betons ønsker. Det betyder, at der blandt andet er en separat dieselmotor på 175 hk, så den er uafhængig af kraftudtag på trækkeren. Ved kørsel bag en 3-akslet tandemtrækker kan den nye betonkanon laste omkring 15 kubikmeter flydende beton ved en samlet vogntogsvægt på de maksimalt tilladte 56 ton.

Det er salgskonsulent Jens Peter Carlsen fra Ejner Hessel A/S i Brande, der står bag leveringen af den nye 4-akslede betonkanon, der er den seneste tilføjelse til en støt voksende vognpark hos NB Beton.

Dækker Fyn og Jylland
Virksomheden råder over tre betonværker, nemlig i Skovby ved Galten mellem Aarhus og Silkeborg, i Ørum mellem Viborg og Randers samt i Ejby på Fyn.

Det giver omfattende transportarbejde af færdigblandet beton over det meste af Jylland samt hele Fyn, og det er Niels Bräuners filosofi at være selvkørende både med levering af færdigbetonen samt transport af råvarerne i form af sand, sten og cement til produktionen.

Derfor råder NB Beton over godt 40 transportenheder fordelt på 25 betonkanoner i forskellig størrelse og med forskelligt udstyr, seks betonpumper med 28-60 meters rækkevidde samt yderligere ti trækkere og en stribe trailere af forskellig type til transport af råvarer til betonproduktionen.

Importerer selv cement
Niels Bräuner har et ønske om at være en helt uafhængig betonproducent, så han importerer selv cementen fra Tyskland. Det giver yderligere transportarbejde, som udføres med egne pulvertankvogne.

Det betyder også, at NB Beton råder over eget værksted til vedligeholdelse og reparation af det rullende materiel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11